Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je accu opladen door ontspanning en bewegen
  Rate this post

  Doelen, prestaties of therapie: beweegcoaches Nieke Vermeij en Herman Geerdink zijn er niet mee bezig. Als mensen met kanker zich even lekker voelen tijdens het uurtje inspanning, is hun missie geslaagd.

  Bewust willen Nieke Vermeij en Herman Geerdink daarom niet te veel achtergrondinformatie bij een aanmelding. De insteek is niet klachtgericht, maar herstel van fitheid, en de van huis uit fysiotherapeuten bezitten voldoende expertise hiervoor. Een veelgehoord bezwaar bij de gasten van kLEEF! was niet naar de sportschool te willen met een kaal of gezwollen hoofd of een oedeem-arm. De behoefte aan bewegen op maat in een besloten setting groeide, dus werd 2 jaar geleden een huiskamer omgetoverd tot mini-gymzaal. Naast de schouw liggen sportattributen, in de hoek een hometrainer en prominent een loopband.

  Persoonlijke aandacht
  Het maximum is gesteld op 3 gasten per groep, om zo voldoende persoonlijke aandacht te geven. Als er sprake is van zware medicatie of bestraling of als men uitbehandeld is, kan het lastig zijn om te bepalen wat de fysieke grenzen zijn. ‘Je voelt van alles, want weefsel en zenuwen zijn aangetast en kunnen vreemde klachten geven’, legt Nieke Vermeij uit. ‘Dat vertrouwen in het lichaam moet weer groeien. We willen de vicieuze cirkel doorbreken. Vermoeidheid is een veelgehoorde klacht. We laten ze ervaren dat je nieuwe energie haalt uit bewegen, dat een zetje geeft naar hun eigen sport of activiteit.’ Er is daarom een maximum vastgesteld van 10 en het voorkomt wachtlijsten. ‘Laatst wilde iemand na 5 keer de eigen sport weer oppakken’, vertelt Herman Geerdink.’ Dan is het voor mij geslaagd.’ Soms zijn de vooruitzichten minder rooskleurig. Nieke Vermeij: ‘Hoe ziek je ook bent: iedereen gaat hier gegarandeerd de deur uit met een positief gevoel. Dat motiveert zeer om dit werk te doen.’

  Veel mogelijkheden
  Ontspannen is voor veel mensen met kanker onontbeerlijk. Tijdens en na de behandelingen is het leven hectisch en onzeker. Angst voor de toekomst, ‘Ga ik beter worden?’, ‘Overleef ik kanker?’. kLEEF! biedt veel mogelijkheden om individueel of in groepen te ontspannen: massages, voetreflex, Yoga, Mindfulness, Tai Chi, Chi Qong en Chi Neng. Ook werkt een team van schoonheidsspecialistes om huid en nagels te verzorgen, die tijdens de ­behandelingen zoveel te lijden hebben gehad. Alle activiteiten staan onder ­begeleiding van professionals die op vrijwillige basis voor de stichting werken. De gasten betalen een kleine ­vergoeding als ze aan een activiteit deelnemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply