fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je angst de baas

  Je voelt je verraden door je eigen lichaam. Je leefde immers gezond en toch groeide daar die tumor in je borst, terwijl jij niets in de gaten had. Inmiddels ligt die hele periode vol intensieve behandelingen al weer een tijdje achter je en hoor je tijdens de controles alleen maar goede berichten. En toch ben je bang.

  Die verlammende angst blijft aan je knagen, ook al spreek je jezelf elke keer nog zo vermanend toe en ook al probeer je het nog zo hard te negeren en te ontkennen. En of die angst nu wel of niet terecht is, het is echt niet raar dat je bang bent. Je hebt immers een heftige tijd achter de rug waarin je leven op zijn kop stond. En ‘ineens’ kom je dan op een punt dat de artsen tevreden zijn over de resultaten en je pas over een paar maanden hoeft terug te komen voor controle. Dat is natuurlijk geweldig, maar tegelijkertijd ook doodeng. Want opeens moet je er weer op durven vertrouwen dat alles goed is.

  Erkennen
  Het liefst zou je dat natuurlijk ook doen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Helemaal als die verraderlijke angst weer om de hoek komt kijken. Hoe hard je die ook negeert of wegstopt, het lukt je niet. Angst kun je namelijk alleen maar overwinnen door hem in de ogen te kijken. Erken dat je bang bent en zoek uit waarvoor je precies bang bent. Durf hem maar te voelen! Dat kan even heel vervelend zijn, maar daarna zul je merken dat de angst vanzelf weer wegebt. Ren er niet voor weg, maar leer het te accepteren.

  Aan de slag
  ‘Ontspanning en afleiding zijn een goede hulp bij het acceptatieproces’, weet kunstzinnig therapeute Wike de Klerk. ‘Ik heb in mijn praktijk al vaak mogen ervaren dat vrouwen met behulp van creatieve opdrachten zonder woorden leren uit te drukken wat hen bezighoudt. Dat geeft inzicht! Angsten overwinnen. Afscheid nemen van hun ‘oude ik’ en hun ‘nieuwe ik’ leren omarmen. Dát gun ik iedereen!

  Voor jou!
  Heb jij borstkanker gehad? Ervaar je last van de gevolgen van de behandelingen? Ben je bang om weer ziek te worden? Wike de Klerk van Lodur Praktijk voor Kunstzinnige therapie helpt je weer op de juiste weg. Wike: ‘We gaan samen op zoek naar wat waardevol is in jouw leven, zodat je je weer mens kunt voelen.’

  Bij Wike kun je ook terecht voor kunstzinnige therapie met andere doeleinden. Last van een burn-out of een depressie? Je leert bijvoorbeeld ontspannen door middel van schilder- en imaginatie-oefeningen. ‘Ben jij benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis Skype-gesprek met mij aan.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply