Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Je angsten weer de baas
    Rate this post

    Het verwerken van een traumatische gebeurtenis is niet altijd even makkelijk. Vaak wil je iets dergelijks het liefst zo snel mogelijk vergeten en probeer je de draad van je vertrouwde leventje weer op te pakken. Maar al probeer je overdag zoveel mogelijk afleiding te zoeken, ’s nachts beleef je alles in je dromen opnieuw en word je met hevige hartkloppingen en badend in het zweet wakker.

    Wanneer je het verwerkingsproces na een traumatische gebeurtenis niet serieus neemt, loop je de kans op het ontwikkelen van angststoornissen, een depressie of een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Soms is het heel duidelijk waardoor dergelijke psychische klachten ontstaan zijn, maar het kan ook zijn dat het een reactie is op wat je in je vroege jeugd hebt meegemaakt, bijvoorbeeld toen je nog een baby of peuter was. Je hebt er dan wel geen bewuste herinneringen meer aan, maar het heeft wel degelijke een grote impact op je huidige leven.

    Professionele hulp
    Om het gebeurde goed te verwerken, doe je er goed aan om professionele hulp in te schakelen. ‘Daar heb je geen verwijskaart voor nodig, je kunt gewoon rechtstreeks contact met me opnemen’, legt sociaal-pedagogisch therapeut Mirjam Roemeratoe-Flipse uit die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen, jeugdigen en kinderen met PTSS, maar ook met AD(H)D of autisme. ‘Dergelijke klachten kunnen heel ver gaan.’ Mirjam werkt ook met cliënten die zonder medische aantoonbare of aanwijsbare reden niet meer konden lopen of continu flauwvielen, wat ook wel een conversiestoornis wordt genoemd. ‘Ieder mens is uniek en daarom zoek ik altijd naar een oplossing op maat. Ik werk met verschillende methodes. Vaak start ik met Re-Attach, een techniek waarbij je weer rust in het hoofd krijgt. Daarna pas ik bijvoorbeeld EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) toe of NLP (neuro linguïstisch programmeren) waarbij ik de cliënt vanuit de tweede of derde dimensie naar zichzelf laat kijken’, besluit Mirjam.

    Voor jong en oud
    Mirjam werkt bij het Medisch Centrum Kinderplein (www.mckinderplein.nl) in Rotterdam en de provincie Zeeland, een multidisciplinair medisch centrum (artsenpraktijk) voor kwaliteit van leven, maar ook vanuit haar eigen praktijk in Middelburg. Bovendien is ze contactpersoon voor de lotgenotencontactgroep van de vereniging Impuls (AD(H)D) en Woortblind.

    Praktijk Munay-Ki biedt hulp bij:
    – faalangst
    – angststoornis
    – stress & burn-out
    – PTSS
    – depressie
    – conversiestoornis
    – rouw & verlies
    – verslaving (gamen, roken, alcohol, eetbuien, drugs)
    – dyslexie, dyscalculie
    – AD(H)D, autisme
    – beelddenken
    – pesten
    – hooggevoelige kinderen en HB
    – opvoedkundige advies
    – bedrijfskundige ondersteuning

    Verschillende methodes
    Afhankelijk van de cliënt en de klacht, werkt Mirjam met verschillende methodes, zoals:
    – EMDR
    – ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
    – NLP
    – Re-Attach
    – Brain-Blocks
    – Systeemtherapie
    – PowerCoaching (een combinatie van psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie en coaching. Dit wordt vaak toegepast bij AD(H)D en de cliënt leert hiermee zijn zelfstandigheid te vergroten)

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply