Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Je begrijpt mij gewoon niet!’
  Rate this post

  Het enneagram is een ontwikkelings­model dat onze persoonlijkheidspatronen en onderliggende motieven in kaart brengt. Ik ga erdoor begrijpen waarom ik dagelijks doe wat ik doe!

  Kiezen voor bepaald gedrag kan alleen wanneer ik mij bewust ben waar het van binnenuit door aangestuurd wordt. Anders blijf ik, naar buiten toe, alleen maar over bepaald ‘gedrag’ struikelen, en ik heb geen idee waar dat vandaan komt! Waar oplossen of veranderen (voornamelijk in relaties) geen reële mogelijkheid is, kan ik wel leren om mijzelf er anders toe te verhouden. Dat is wat enneagramcoaching je brengt, zowel in privé- als in werkrelaties.
  Persoonlijkheidscoaching gaat niet over ‘gedrag’. Dat wisselt per situatie. Ik ervaar mijzelf als ‘logisch’ omdat mijn patronen al heel jong aangelegd werden in mijn neurobiologische systeem. Voorbeeld: wanneer je als kind ‘er niet bij hoort’, ga je vanzelf (onbewust) iets doen om er toch bij te horen: je best doen of juist zo min mogelijk opvallen. Zo gaat iedereen (alleen) uit van zijn eigen logica. Als volwassene echter kan ik in een situatie van ‘er niet bijhoren’ een bewuste keuze maken hoe te reageren. Helaas, wijst de praktijk uit, vallen we terug op een vertrouwd patroon wanneer we ons gestrest voelen. Dus niet ikzelf, maar mijn patroon, is dan ‘de baas’.
  Hoe verhelderend kan het werken, via een paar coachingsgesprekken, om inzicht te verkrijgen in je onderliggende motieven. Zo kun jij je persoonlijk ervaren stress in een ander licht leren zien… en je zo meer ge(be)kend weten!

  Heb je interesse, stuur me dan een mailtje voor een gratis kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply