Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.2/4 - (2 stemmen)
 • Je doet zo je best
  3.2/4 - (2 stemmen)

  ‘Ehe, ehee, mama je moet me aankleden. Mama ik kan niet slapen … mag ik tegen jou aan slapen? Dat vind ik zo fijn.’ Sonja doet zo haar best maar het opvoeden is een frustratie aan het worden.

  Sonja is een werkende, alleengaande moeder van de 5-jarige Judith. Ze belt naar Opvoedpraktijk Het Gooi om videobegeleiding. Zonder oordeel en met een liefdevolle blik wordt er gefilmd. Samen met Sonja wordt geconstateerd dat zij door haar perfectionisme al gespannen is voordat er contact is met Judith.
  Er is een patroon te zien van waarschuwen, het leuk hebben, boos worden en daarna teleurstelling. Tijdens een tafelopstelling laat Sonja een kwetsbaar, klein gezin zien van twee mensen dicht bij elkaar. Moeder voelt de pijn van een dochter die ruimte nodig heeft om zich te ontwikkelen. Dat geeft een gevoel van eenzaamheid die verstikkend is voor dochter waardoor ze kinderlijk gedrag laat zien.
  Het helpt moeder om met trots te denken aan een zelfstandige dochter. Ze kan haar nu ruimte geven en neemt besluitvaardiger de leiding. Herken jij dit of loop je ook vast bij het opvoeden van je kind? Neem dan contact op met Gerda Louwerse van Opvoedpraktijk het Gooi voor video­hometraining.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply