Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Je energie is totaal verdwenen
    Rate this post

    Bij het wakker worden, voel je je al doodmoe. Je moet er nodig uit, want je kinderen moeten ontbijten. Dan snel douchen, aankleden en je kind(eren) naar de opvang of school brengen. Vandaag wacht een drukke dag op kantoor en vanavond heb je afgesproken met een vriendin. Hoe moet je in vredesnaam deze dag doorkomen? Je hebt het gevoel dat je zomaar in huilen uit kunt barsten. Wat is er toch met je aan de hand? Burn-outtherapeute Mariëlle Beentjes komt deze klachten vaak tegen in haar praktijk en legt uit.

    Hoe herken je een burn-out?
    Je hebt nauwelijks energie, voelt je opgebrand en weet soms niet waar je het zoeken moet om de dag door te komen. Je bent snel overprikkeld en de tranen zitten vaak hoog. Ik kan een test bij je afnemen om te controleren of je echt een burn-out hebt. Daarin test ik je mate van uitputting, je capaciteit (in hoeverre voel je je in staat om iets te doen) en distantie (in hoeverre ben je nog in staat om in contact te komen met anderen).

    Wanneer en bij wie is de kans op een burn-out het grootst?
    Een burn-out zie je in alle leeftijdscategorieën en lagen van de bevolking, maar op de leeftijd tussen 25 en 40 jaar is de kans het grootst. Dat is een periode waarin er veel gebeurt: een baan, keuzes maken, gezinsplanning, etc. Het komt vooral voor bij mensen die jarenlang over hun grenzen zijn heengegaan, moeilijk ‘nee’ durven te zeggen en niet gewend zijn om goed voor zichzelf te zorgen. Hun gevoel voor loyaliteit en verantwoordelijkheid is hoog, zijn perfectionist en leggen de lat hoog.

    Heb je zelf ervaring met een burn-out?
    Zelf ben ik ervaringsdeskundige. Ook ik heb een burn-out gehad en het is een lange zoektocht geweest om hier weer uit te komen. Ik gun het jou zó om hier sneller uit te komen en daarom heb ik een viermaandentraject samengesteld. Ik weet waar je doorheen gaat en heb aan een half woord genoeg. Ik geeft je de tools om jezelf weer terug te vinden.

    Hoe ziet dat viermaandentraject eruit?
    Om de week kom je bij mij voor een sessie van anderhalf uur. Tussen die bezoeken door bel ik je. Wanneer je erg hoog in je spierspanning zit, stuur ik je door naar de haptonoom (die bezoeken worden vergoed door je zorgverzekering) om je weer te leren voelen. Onze sessies gaan ondertussen gewoon door. Met behulp van ervarings- en meditatieoefeningen leer je je grenzen aan te geven, komen we samen tot inzichten en werken we naar bepaalde aanpassingen toe. Tijdens het traject gaan we ook een paar keer naar buiten toe om te ervaren hoe je op prikkels van buiten reageert. Als vier maanden niet genoeg blijken te zijn, gaan we gewoon nog wat langer door. Maar uiteindelijk vind jij je energie terug en kun je weer genieten!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply