Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je financiën weer op orde
  Rate this post

  Stel je voor: je woont in een instelling doordat een ziekte je lichaam van zijn functie heeft beroofd. Je bent dus afhankelijk van allerlei instanties die financieel of praktisch voor je zouden moeten zorgen en iedereen beoordeelt jouw situatie anders omdat je niet precies in een bepaald hokje past.

  Helaas leef je dan in Nederland en wordt elk stukje hulp zo ongeveer uit een ander potje betaald. Dan is het een hele kunst om alles op een rijtje te krijgen en te houden en te zorgen dat elke euro vanuit het juiste potje bij de instantie komt die daar recht op heeft doordat ze jou verzorgen.
  Sterker nog, ook wanneer je niet ziek of hulpbehoevend bent en je krijgt te maken met financiën die vanuit het Rijk moeten komen zoals via de SVB, UWV of DUO of van de gemeente, bijvoorbeeld vanuit de WMO of bijstand, dan is het een ingewikkeld verhaal om uit te vinden waar je recht op hebt en waar je dan vervolgens moet zijn om dit te halen.

  Alles draaiende houden
  Gelukkig kun je dan een beroep doen op Kim administratieve thuishulp. Zij kent je rechten en weet waar ze te halen. ‘Ik kan ervoor zorgen dat op administratief gebied alles draaiende wordt gehouden’, legt Kim uit. ‘Denk hierbij aan het afhandelen van je post, rekening betalen, correspondentie voeren met instantie en verzekerings- en andere papieren op orden houden. Daarnaast kan ik ook als extra paar oren meegaan naar je afspraak en fungeren als contact- en/of aanspreekpunt. Al deze dingen, en daar waar nodig is nog veel meer, kan ik je uit handen nemen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply