Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je gezicht ontmaskerd
  Rate this post

  Je droomt van een egale huid die gezond straalt.In plaats daarvan probeer je iedere ochtend de bruine vlekken in je gezicht te bedekken met foundation.Je bent niet zwanger, maar het zwangerschapsmasker heeft jou in de macht.

  Elske was 29 jaar toen ze te maken kreeg met melasma: ‘Tijdens een zonvakantie in Egypte vielen mij ineens de bruine vlekken in mijn gezicht op. Ik schrok er best van, want ik verzorg mijn mijn gezichtshuid altijd grondig! Ik ben gek op een lekker bruin kleurtje, maar deze vlekken waren veel donkerder dan de rest van mijn huid en ze zaten op storende plekken. Op mijn wangen, mijn slapen en zelfs op mijn bovenlip: het leek wel of ik een chocolademelksnor had. Na een korte Google-sessie vond ik de naam van dit drama: melasma of zwangerschapsmasker. En ik ben nog nooit zwanger geweest!’

  Hyperpigmentatie
  Melasma is een pigmentstoornis waarbij donker­gekleurde, grillige vlekken ontstaan op de wangen, de slapen, rondom de ogen, op de bovenlip en op het voorhoofd. De vlekken zijn goedaardig, maar veel mensen storen zich eraan omdat ze zo opvallen in het gezicht. De oorzaak van melasma is nog onbekend. De anticonceptiepil en hormonen kunnen invloed hebben en daarom wordt melasma ook wel ‘zwangerschapsmasker’ genoemd. Ook onbeschermd zonnebaden, hitte en stress kunnen oorzaken zijn. Melasma kán vanzelf verdwijnen, maar dit kan wel maanden tot jaren duren.

  Effectieve peeling
  Elske ging naar Huidkliniek Dorlas, waar haar melasma met een peeling werd aangepakt. ‘Vooraf vond ik de peeling best spannend, want je gezicht is zichtbaar voor iedereen. De huidtherapeut legde me geduldig uit hoe een peeling werkt: met een (fruit)zuur wordt de ­bovenste huidlaag verweekt. Dit zorgt voor een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en een nieuwe huidlaag ontstaat. Dat klonk alvast interessant. Na een aantal behandelingen zag ik hoe mijn huid opknapte. De bruine vlekken werden steeds minder en tot mijn verbazing werd mijn huid ook nog gladder, strakker en egaler. Een mooie bijkomstigheid! Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het is niet duidelijk waardoor bij mij de melasma ontstond, maar voor de zekerheid smeer ik voortaan iedere dag trouw met een dagcrème met factor 30.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply