Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je herstel kan beginnen
  Rate this post

  We zijn de hele dag door in beweging. Lopen, bukken, zitten, tillen: onze spieren krijgen het de hele dag te verduren. Een verkeerde beweging kan ervoor zorgen dat de spieren op een verkeerde manier belast worden. De spier protesteert direct. Het gevolg: pijn. Lange, soms hevige pijn.

  Wanneer je dan thuiskomt na een dag werken, schiet er ineens een pijnscheut door je rug heen. Je merkt dat een bepaalde houding de pijn veroorzaakt. Je probeert je houding te veranderen om de spier onbelast te houden. Hierdoor komen juist ook deze spieren onder druk te staan. Door het compenseren van de ene klacht, duikt al snel een andere op. Hoe kun je dit doorbreken?

  Het totaalbeeld
  Je hoeft niet met je klachten rond te blijven lopen. De oefentherapeut staat voor je klaar om met jou aan verlichting van de klachten te werken. ‘Ik kijk hierbij altijd naar het totaalbeeld’, vertelt Fransiska Horjus, oefentherapeut bij Oefentherapie Horjus in Sneek. ‘Een klacht op een bepaalde plek in het lichaam hoeft niet een oorsprong te hebben op die plek. Het kan bijvoorbeeld door compensatie komen van een ander probleem in het lichaam.’ Fransiska maakt gebruik van oefentherapie Cesar. ‘Door te kijken naar je leven en lichaam, van je dagelijkse bezigheden tot je houding en hoe je beweegt, gaan we zoeken naar waar de klacht vandaan komt. Je wordt je bewust van je houding en krijgt tips om de houding te verbeteren. We gaan er samen voor zorgen dat je weer vrij en pijnloos kunt bewegen. Het is tijd voor herstel!’

  Hulp bij herstel na corona
  Iedereen doet zijn of haar best om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar je kunt toch onverhoopt geïnfecteerd raken. Het herstel van het virus kan alleen een lang en moeizaam proces zijn. Een deel geneest zonder blijvende klachten, maar anderen komen in een lange nasleep terecht van de ziekte. Vermoeidheid en een verlaagde conditie zijn de voornaamste verschijnselen. Oefentherapie kan hierbij het herstel bevorderen. Er wordt gewerkt aan je conditie en beweging. Oefentherapie na een corona-infectie wordt bovendien vergoed vanuit de basisverzekering.

  Oefentherapie voor kinderen
  Veel kinderen leren zichzelf basisvaardigheden aan. Sommige kinderen kunnen alleen hulp nodig hebben bij de motorische ontwikkeling. Een baby die onrustig is of een voorkeurshouding heeft, een peuter die veel of zichzelf niet kan opvangen of een kind vanaf vier jaar die moeite heeft met zwemmen, fietsen, rennen of balspelen. De oefentherapeut kan kinderen dan een steuntje in de rug geven. Kinderen werken spelenderwijs aan het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden. Leuk én leerzaam.

  De Ronnie Gardiner Methode
  Fransiska Horjus geeft naast oefentherapie ook groepslessen met de Ronnie Gardiner Methode (RGM). Ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor en gevoel worden gebruikt om zowel de zintuigen als specifieke hersendelen te stimuleren. Hiermee kunnen mensen verlichting ervaren van klachten als gevolg van indicaties als Parkinson, MS, en depressie. RGM is ook een goede methode voor mensen zonder aandoening die hun brein gezond willen houden. Concentratie, coördinatie, balans en zelfvertrouwen nemen door de methode toe.

  Slaapoefentherapie
  Een slaapprobleem heb je 24 uur last van. Alles wat je overdag meemaakt, werkt door in de nacht. De duur en kwaliteit van je slaap beïnvloedt bovendien je dagen. Dat gaat verder dan alleen vermoeidheid. Weinig of lichte slaap kan ook leiden tot piekeren, slechte concentratie, vergeetachtigheid, snelle irritatie of een moedeloos gevoel. Slaapoefentherapie kan je de nachtrust geven waar je naar op zoek bent. Slaaptherapie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen met in- en doorslaapproblemen. Door inzicht in je dagelijkse activiteiten en levensstijl wordt gekeken naar hoe je slaapritme verbeterd kan worden, zodat je eindelijk weer uitgerust aan de slag kunt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply