Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je hoeft er niet mee te leren leven
  Rate this post

  Wordt jouw dagelijks leven flink verstoord? Denk aan angsten die jouw carrièrekansen beperken, kilo’s die tijdens het diëten nog steeds niet weggaan, een verslaving die zich aan je vastklampt, noem maar op.

  Waarschijnlijk denk je dat je je er maar bij moet neerleggen: ‘Het is nou eenmaal zo. Je moet ermee leren leven’. Toch? Dat is vaak het advies vanuit sociale kringen en artsen. Maar ondanks de vele beschikbare middelen is er toch nog een optie die je – hoogstwaarschijnlijk – nog niet geprobeerd hebt (als je er überhaupt ooit van gehoord hebt). Het gaat om een therapievorm die zich niet richt op bewuste acties en keuzes, maar juist op het onderbewuste. Iets waar jij zelf geen controle over hebt, maar dat wel 95% van je handelingen bepaalt.

  Wat is het onderbewustzijn?
  Het onderbewustzijn is onder meer een verzameling van emoties en overtuigingen die je gedurende je leven hebt opgeslagen. Vooral de kindertijd van 0 tot 4 jaar speelt hierbij een belangrijke rol. Bepaalde gebeurtenissen uit deze periode zijn grotendeels in het onderbewustzijn opgeslagen en verdrongen, waardoor overtuigingen ontstaan als ‘Het is nooit goed genoeg’ of ‘Ik ben het niet waard’. Deze overtuigingen neem je mee in je volwassenheid, waar ze nog steeds een grote rol spelen.

  Hoe hypnose jouw onderbewustzijn kan hervormen
  Denk je dat je een negatieve overtuiging hebt opgeslagen in je onderbewuste? En dat deze vervelende situaties veroorzaakt in jouw dagelijks leven? Hypnotherapie is de therapievorm die zich volledig richt op dit onderbewustzijn. Via hypnose kan een hypnotherapeut nieuwe suggesties plaatsen in het onderbewustzijn, waardoor een bepaalde klacht – vaak veroorzaakt door een verdrongen trauma of emotie – vermindert of zelfs verdwijnt. Wat zal er bijvoorbeeld gebeuren als jij jezelf wél goed genoeg vindt? Zul je nog steeds zo heftig reageren op bepaalde situaties? Of een zak chips opentrekken om jezelf gerust te stellen?

  Wat gebeurt er tijdens een hypnosesessie?
  De meeste mensen hebben een bepaald beeld ontwikkeld bij de term ‘hypnose’. Zo zijn ze bang dat ze de controle over hun lichaam verliezen. Dat is niet zo. Tijdens een hypnose sessie behoud je alle controle. Ook is hypnotherapie geen ‘zweverigheid waarin je moet geloven’. Het is een therapievorm die zich richt op een daadwerkelijk – en krachtig – onderdeel van het menselijk brein.

  Wat gebeurt er dan wél tijdens een hypnosesessie? Een traject begint met een intakegesprek, inclusief kennismaking met hypnose. Na het intakegesprek heeft de therapeut een beter beeld van de oorzaak van jouw klacht. Samen bepalen jullie een doelstelling voor de behandeling(en) en maken jullie een plan van aanpak. Daarna maak je via een lichte trance kennis met hypnose. Tijdens de volgende sessies word je in een diepe staat van ontspanning gebracht. Je gaat liggen in een comfortabele stoel en sluit je ogen. De hypnotherapeut brengt je langzaam in een zeer diepe staat van ontspanning. Deze is nodig om nieuwe suggesties in je onderbewustzijn te plaatsen. Dit gaat via een zachte en rustige stem, zonder aanrakingen. Eenmaal in hypnose gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn waar je je niet bewust van bent. Of iets dat je lang geleden hebt weggestopt. Door te communiceren met je onderbewustzijn gaan we de klacht oplossen door nieuwe suggesties te plaatsen je het onderbewustzijn, zodat je klacht afneemt of zelfs helemaal verdwijnt.

  Zelf hypnose ervaren? Ga naar de site van Hypnotherapie Heemskerk voor meer informatie, of neem contact op.

  Hypnotherapie kan worden ingezet voor een hele reeks uiteenlopende klachten en wensen, zoals overgewicht, angsten, slaapproblemen, verslavingen en trauma’s.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply