Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je hoeft het niet alleen te doen

  Als je te maken hebt met kanker, omdat je de ziekte zelf hebt, of omdat een familielid kanker heeft, kan het helpen om er met anderen over te praten.

  Wij|allemaal is een stichting met een Inloophuis voor
  (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden;
  een ontmoetingsplek, steun- en informatiepunt voor ­iedereen die hier behoefte aan heeft.
  Sinds 2012 staan de deuren van ons Inloophuis 5 dagen per week open voor onze bezoekers. Tijdens de inloopochtenden staan deskundigen klaar om bezoekers op te vangen, vindt uitwisseling van informatie plaats en leggen wij contacten met de juiste instanties. Wij werken daarom nauw samen met ziekenhuizen, fysiotherapeuten, ­psychologen, coaches, sportorganisaties en zorginstellingen. Tevens bieden wij zelf de nodige nazorg. Psychosociale en fysieke begeleiding en ontspannende en creatieve activiteiten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, maar kunnen ook belastende gevolgen van de ziekte of behandelingen verlichten. Wij helpen bezoekers om weerbaarheid en kracht te ontwikkelen, en we kijken samen naar mogelijkheden hoe om te gaan met ziekte, ­beperkingen en rouw.

  Maatje voor een praatje
  Hand in Hand met kanker is een bemiddelingsbureau voor mensen met kanker en is een initiatief van de in 2014 overleden Alice Brom, oud-wethouder uit Ilpendam. Haar wens was om het concept, ook na haar overlijden, voort te zetten. In overleg met de nabestaanden gaat Wij|allemaal dit doen in het kader van eenzaamheid bij kanker. In november starten we met ‘Maatje voor een praatje’. Op een laagdrempelige manier en met de nodige hulp van onze begeleiders mag er vraag en aanbod plaatsvinden.
  Hoe geweldig is het niet om een maatje te vinden met ­dezelfde interesses? Samen naar een concert luisteren, samen een film kijken, plezier maken of contacten leggen?
  Kortom: voor elke activiteit een passend maatje.
  Op zaterdag 7 november 2015 vindt de eerste ­bijeenkomst plaats van 14.00 tot 17.00 uur in het Inloophuis,
  en ­vervolgens iedere eerste zaterdag van de maand.
  Kom erbij en verbind…

  Overwinning
  In het kader van de borstkankermaand werd ook dit jaar weer in oktober een sprankelend modespektakel voor en door borstkankerpatiënten gegeven. Met als thema ‘overwinning’ stonden 20 prachtige modellen, zowel ­mannen als vrouwen, een hele avond in de spotlights. Geheel belangeloos werden de modellen van top tot teen gestyled door ondernemers uit Purmerend. Niets werd aan het toeval overgelaten. Kappers en visagisten lieten de modellen nog meer stralen, zodat ze vervolgens vol zelfvertrouwen een sprankelende modeshow konden lopen met prachtige ­bovenkleding uit het hogere segment, (borstprothese)lingerie, nacht- en badkleding, schoenen, sport-outfits, brilmonturen, tassen, sieraden, sjaals en hoeden. Deze overwinning werd gevierd samen met een waanzinnig enthousiast publiek in Klein Theater ‘t Stamhuis te Purmerend.

  Wij|allemaal
  Het belang van onze bezoekers staat centraal. Kwaliteit staat dus hoog in het vaandel. Wij|allemaal is een stichting, heeft een ANBI-status en is aangesloten bij de overkoepelende organisatie IPSO. Wij|allemaal bestaat enkel en alleen uit vrijwilligers en ontvangt geen subsidie. De activiteiten die zij organiseert, houdt zij zeer betaalbaar voor al haar bezoekers. De stichting is afhankelijk van giften, donaties en steun van locale initiatieven. Daarom organiseert zij in het jaar verschillende evenementen waarvan de opbrengst ten gunste komt van de stichting.

  Wij vertellen graag meer over het Inloophuis.
  Kom gerust eens even langs tijdens de inloopuren!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply