Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je hoeft niet met pijn te leven
  Rate this post

  ‘Gezondheidsklachten. Ik kan er helaas over meepraten’, vertelt Janneke (43), die samen met haar dochter Mara (7) cliënt is in de praktijk Body Stress Release Kennemerland.

  Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig!

  Hoe ontstaat Body Stress?
  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotionele zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van je lichaam minder, is je herstel langzamer en voel je je moe en stijf, en vaak ontstaan er pijnklachten.

  ‘Klachten zo goed als verdwenen’
  Dit is ook de ervaring van Janneke: ‘Na een stressvolle periode door een scheiding en ontslag op mijn werk 2 jaar geleden, bleef ik last houden van een onrustig / stressgevoel in mijn lijf, met daarbij pijnklachten aan mijn nek en af toe migraineaanvallen. Ook mijn dochter had klachten: zij sliep slecht, had woedeaanvallen en zat niet lekker in haar vel. Een oorzaak is nooit gevonden. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en slaapt Mara weer hele nachten door, voelt zij zich rustig en geniet zij weer van het samenzijn met haar vriendinnetjes.’

  Voor iedereen
  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar.’ Laura benadrukt dat Body Stress Release niets zweverigs is. ‘BSR onderscheidt zich doordat het geen alternatieve geneeswijze is, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.

  Hoe werkt een behandeling?
  BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De behandeling, waarbij met een reflextest wordt bepaald waar spanning zich in het lichaam bevindt, bestaat uit lichte drukimpulsen op plekken waar de spanning wordt getest met reflextesten. Door de behandeling laat het lichaam laag voor laag de spierspanning los.
  Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente Body Stress of een acuut probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook langer. Bij kinderen is het proces vaak verrassend kort.

  Goed om te weten
  Laura Sinnema is aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland), VBAG en RBCZ. Hierdoor worden de consulten bij vele zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply