Rate this post
 • Je hoeft niet met pijn te leven
  Rate this post

  ‘Een paar jaar geleden ben ik op een wat ongelukkige manier van een paard gevallen’, aldus Wouter (35). ‘En daar heb ik langdurige klachten aan over­gehouden.’ Wouter en zijn zoontje Gerben, die kampte met beenklachten, zijn nu cliënt van Body Stress Release Kennemerland.

  Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig!

  Hoe ontstaat Body Stress?
  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotionele zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van je lichaam minder, is je herstel langzamer en voel je je moe en stijf, en vaak ontstaan er pijnklachten.

  ‘Inmiddels nauwelijks meer pijn’
  BSR heeft ook goed uitgepakt voor Wouter. ‘Die val was al een paar jaar geleden, maar ik bleef maar last houden van mijn heup. Bovendien had mijn zoon wiebelbenen, en daardoor sliep hij slecht. Inmiddels heb ik een aantal sessies BSR gehad, en ik heb nauwelijk meer pijn. Mijn zoontje is zelfs al klaar met zijn behandelingen. Hij slaapt nu veel beter!’

  Voor iedereen
  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar.’ Laura benadrukt dat Body Stress Release niets zweverigs is. ‘BSR onderscheidt zich doordat het geen alternatieve geneeswijze is, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.

  Hoe werkt een behandeling?
  BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de ­gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. Door de behandeling laat het lichaam laag voor laag de spierspanning los.
  Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente Body Stress of een acuut ­probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook ­langer. Bij kinderen is het proces vaak verrassend kort.

  Goed om te weten:
  1. Body Stress Release wordt inmiddels door vele ­zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.
  2. Laura Sinnema is aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland), VBAG en RBCZ.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply