Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je kind weer in zijn kracht
  Rate this post

  Kinderen zijn kwetsbaar en afhankelijk van de zorg van volwassenen. Eén ding hebben ze dan vaak gemeen: ze zijn boos en verdrietig over wat hen overkomen is. Of het nu de ontroostbare baby is, de kleuter met woedeaanvallen, de leerling uit groep 5 die boos is over zijn of haar bedtijd of de 12-jarige die op z’n slaapkamer zit te mokken: ieder kind is uniek en geeft op zijn of haar eigen manier persoonlijk antwoord op overgangsmomenten.

  Sommige kinderen uiten zich daarom onhandelbaar: ‘Moet jij weten. Boeit mij wat!’ Andere kinderen gedragen zich juist angstig en blijven maar vragen om geruststelling: ‘Je vindt me nog wel lief, hè? Je gaat niet weg, hè?’ Kortom: ze zijn hangerig, huilerig of humeurig. Slim bedacht om zo te doen! Dan wordt het voor iedereen duidelijk hoe erg het is wat ze is overkomen. Wat ze in feite diep van binnen ­zeggen, is ‘Help mij, luister naar me!’.

  Opvoedproblemen
  Opvoeden is niet gemakkelijk en is een moeilijk baantje. Als ouder ben je er voor het kind, bij nacht en ontij, door weer en wind. Je komt dan wel eens voor onverwachte ­dingen te staan. Opvoedproblemen. Soms lukt het je als ouder niet om bijvoorbeeld bij zo’n sterke emotionele reactie van je kind kalm en rustig te blijven, om dan te bedenken wat het belangrijkste is op dat moment. Omdat dit aan jezelf te bekennen, diep van binnen misschien voelt als falen. Maar als je dan op een gegeven moment merkt dat je kind of jij als ouder vastloopt, is het fijn dat er iemand met je meekijkt hoe je hier samen mee kunt omgaan. Daar is veel moed voor nodig en je helpt jezelf en je kind ermee!

  Eigen kracht
  Je kunt dan terecht bij Family Care Deventer, te vinden bij de Praktijk voor Leren en Gedrag. Ons doel is dat jouw kind (en/of het gezin) de eigen kracht leert herkennen en op een positieve manier benutten. Onze begeleiding en hulp­verlening is daarom gericht op het ontwikkelen van onder andere een actieve houding, zelfstandigheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en kwaliteit.
  Vaak blijkt gaandeweg dat er voor de cliënt meer nodig is. De hulpvraag wordt dan opgepakt door het team, dat cliënt en gezin ondersteunt. We werken met een orthopedagoog, gestalttherapeut, GZ-psycholoog, integratief kinder­therapeut en theraplaytherapeut. Door de gezamenlijke aanpak kunnen we een breed scala aan problemen binnen het gezin op effectieve wijze aanpakken. Ouderbegeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Deze aanpak heeft als doel preventief te werken en om problemen vóór te zijn of om erger te voorkomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply