Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Je kunt bij ons je verhaal kwijt’
    Rate this post

    Mensen die kanker hebben of de ziekte hebben gehad, hebben vaak behoefte aan een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Een plek waar naar ze geluisterd wordt en waar ze contact kunnen leggen met lotgenoten. Het bezoeken van een inloophuis kan dan helpen.

    Het SamenhuiS ondersteunt als kanker in je leven is. Ongeveer 20 gastvrouwen en gastheren staan klaar om je in het inloophuis te ontvangen. Het is onze bedoeling dat de gasten zich even kunnen ontspannen, los van het ziekenhuis, los van alle zorg. Een rustmoment met een kopje koffie of thee. Een luisterend oor is belangrijk en het is ook een plek waar met gelijkgestemden contact kan worden gelegd en om ervaringen met elkaar te delen.

    Activiteiten
    Naast deze inloopmomenten hebben wij ook bijeenkomsten met diverse activiteiten. Zo kun je een middag komen haken, zijn er creatieve activiteiten, is er yoga, kun je een heerlijke massage krijgen en is er de gelegenheid om in een klein groepje een ontspannen wandeling te maken. Bij al deze activiteiten zijn gastvrouwen aanwezig, omdat de ervaring ons heeft geleerd dat er ook tijdens deze activiteiten veel gesprekken worden gevoerd.

    Borstkankerinloop
    SamenhuiS en de Mammapolikliniek van het Alrijne Ziekenhuis organiseren elke maand een inloopochtend voor (ex-)borstkankerpatiënten. Hier kun je elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Kinderen en naasten zijn van harte welkom.

    Heb je borstkanker (gehad) en zou je weleens willen praten met lotgenoten over wat er allemaal met je is gebeurd? Kom dan langs. We weten nooit vooraf hoeveel mensen er komen. Wat we wél weten, is dat je bij ons je verhaal kwijt kunt en tips kunt krijgen. Een mammacare-verpleegkundige van het Alrijne Ziekenhuis is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

    Team SamenhuiS

    Kinderinloop
    Als iemand de diagnose ‘kanker’ krijgt, heeft dat grote gevolgen voor de patiënt zelf en voor iedereen in de directe omgeving van de patiënt. Voor volwassenen is het al niet gemakkelijk om hiermee om te gaan, laat staan voor jonge kinderen. Hun zorgeloze leventje verandert in één klap in een bestaan vol onzekerheid, spanning en angst. In het SamenhuiS wordt je kind verwelkomd door vrijwilligers die weten wat het betekent om geconfronteerd te worden met de ziekte en de gevolgen daarvan.
    Je kind krijgt er alle ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen, om stoom af te blazen en om samen met andere kinderen ervaringen te delen. Je kind kan ook naar het SamenhuiS komen om juist niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon om even te ontspannen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply