Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Je kunt hier gewoon lekker jezelf zijn’
  Rate this post

  Femke, 35 jaar, wilde graag afvallen, strakker in haar vel zitten en zich fitter voelen. ‘Daarom begon ik te sporten, maar eigenlijk voelde ik me helemaal niet prettig in de sportschool. Ik was heel onzeker wanneer ik daar in mijn sportkleren rondliep. Ik voelde me bekeken en zwaar ongemakkelijk onder de blikken van de mannelijke sporters.’

  Daarom ging Femke op zoek naar iets anders. ‘Zo kwam ik bij Curves terecht. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Het bleek zelfs dat ik er vlakbij gewoond had!’, grinnikt ze. ‘Bij Curves sporten alleen maar vrouwen. Ik heb er een afspraak gemaakt en voelde me gelijk op mijn gemak. Tijdens het intakegesprek kwamen mijn persoonlijke doelen aan de orde. Ze benaderen je daar echt heel persoonlijk. Het hoeft niet alleen om afvallen te gaan, maar je kunt ook denken aan het vergroten van je zelfvertrouwen of je fitter voelen.’

  Persoonlijke doelen
  Na het intakegesprek was het tijd om het circuit in te gaan voor een uitleg van de toestellen. ‘De toestellen werken niet met gewichten, maar met hydraulische weerstand. Dus iedereen kan op haar eigen niveau trainen. Ik kan zomaar naast een jonge meid van 15 staan met aan mijn andere kant een vrouw van over de 70 jaar. Dat maakt het nou juist zo leuk. Iedere 30 seconde verander je van een toestel naar een (recovery)board en zo ga je het circuit drie keer rond. Daarna volg je nog een stretchingprogramma. Je traint op muziek en het is de bedoeling dat je hartslag op een bepaald niveau komt, zodat je de beste verhouding van vetverbranding en conditie training krijgt.’

  Ontspannend
  ‘Ik heb best een drukke baan, maar na mijn werk ga ik drie keer per week toch even sporten. Het duurt maar een halfuurtje, maar het zorgt er toch voor dat ik mijn hoofd even helemaal leeg kan maken. Er is trouwens ook altijd een circuitcoach aanwezig die je waar nodig begeleidt. Laatst had ik rugklachten en toen werd er meteen gekeken welke oefeningen ik wel en beter niet kon doen. De coaches zijn echt betrokken en daardoor blijft het sporten ook zo leuk. Daarnaast is er ook nog elke maand een meet- en weegmoment, zodat je zelf je voortgang kunt bekijken. Bij Curves kun je gewoon lekker jezelf zijn. Het voelt als een fijne en vertrouwde omgeving.’

  Complete work-out in 30 minuten
  Curves is een praktisch en efficiënt concept waarmee in korte tijd het hele lichaam wordt getraind, zonder dat het je hele dag beheerst. Machteld van Laanen, eigenares van Curves Purmerend: ‘De Curves-methode is een combinatie van cardio- en krachttraining, in de vorm van een circuit met 11 verschillende toestellen, waar je na elkaar 30 seconden op beweegt. De toestellen werken met hydraulische weerstand, dus het is helemaal veilig. Nadat je het circuit 3 keer rond bent geweest, heb je een complete work-out gedaan en dat maar in een half uur. En omdat de apparaten speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen en al vooraf voor jou ingesteld zijn, hoef je dat dus niet zelf meer te doen. Curves is dus snel, veilig en gemakkelijk! Na je work-out doe je nog een cooling-down, die wordt gecombineerd met rek- en strekoefeningen van een halve minuut per oefening, dus na drie kwartier ga je weer de deur uit en heb je een perfecte training achter de rug!’

  Begeleiding
  Machteld: ‘Wij begeleiden iedereen bij haar eigen doelstelling. Zo vinden de eerste vijf work-outs plaats op afspraak, zodat de beginner goed op weg geholpen wordt. Iedere eerste week van de maand wegen en meten we alle leden. We meten het lichaam op 5 verschillende plaatsen en de weegschaal geeft de gegevens over het BMI, het vetpercentage en de spiermassa. Zijn de cijfers vatbaar voor verbetering, dan werken we daaraan. Bij Curves Purmerend werken inmiddels vijf coaches, die de leden ook begeleiden op het gebied van voeding en leefstijl. Want van sporten alleen val je niet af; daar is ook een verantwoorde leefstijl voor nodig.’

  ‘Het moet ook leuk zijn’
  Machteld: ‘Gezelligheid is een belangrijk aspect van de Curves-methode. Als je werkt aan je doelen, moet dat wel leuk zijn, anders hou je het niet vol. Ik heb al eens iemand horen zeggen: ‘Ik heb het hier nu al meer dan 3 maanden achter elkaar volgehouden, en dat is me nog nooit gelukt bij andere studio’s.’ En dat is mooi, want als je je gezien voelt, is sporten zoveel leuker. Leden met een glimlach hier zien binnenkomen en weer naar huis zien gaan: dat is waar je het voor doet!’

  In het zonnetje
  Machteld: ‘Jubilarissen onder onze leden zetten we altijd in het zonnetje! Wanneer iemand 50 work-outs heeft gedaan, krijgt die een ster op onze ‘wall of fame’. Bij elke 100 work-outs krijgt de desbetreffende dame een speciaal T-shirt. We hebben onlangs de eerste dame gehad die 300 work-outs heeft gedaan. Best een prestatie, wanneer je weet dat we pas sinds juni 2017 bestaan!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply