Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Je kunt maar één keer afscheid nemen’

  Veel nabestaanden weten bij het regelen van een uitvaart niet waar ze moeten beginnen. Logisch, want er komt enorm veel op je af. Je krijgt te maken met emoties en gevoelens, maar tegelijkertijd moet er ook van alles geregeld worden. Het kan behoorlijk lastig zijn om daarin een balans te vinden. Daarom adviseert Loft Uitvaartbegeleiding om, voor zover mogelijk, al vooraf contact te hebben met een uitvaartonderneming die bij jou en/of de nabestaanden past. Zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.

  Bijzonder afscheid
  Colinda Veldman van Loft Uitvaartbegeleiding vertelt: ‘Een mooi afscheid biedt troost en helpt bij de rouwverwerking. Persoonlijke aandacht en de tijd om te luisteren naar het levensverhaal van de overleden dierbare zijn ontzettend belangrijk. Dan heb je de mogelijkheid om op een gepaste wijze een mooi en persoonlijk afscheid te creëren. Er is veel mogelijk op het gebied van uitvaarten. Van traditioneel tot eigentijds en van klein en intiem tot groots en meeslepend. De vraag is niet ‘Hoe hoort het?’, maar: ‘Wat past bij jou?’

  Colinda benadrukt dat het persoonlijke contact belangrijk is en dat ze zo snel als mogelijk de nabestaanden wil ontzorgen. Ze zegt: ‘Op een van de meest kwetsbare momenten kom ik binnen bij de familie. Ik vertrouw op mijn gevoel en werk vanuit mijn hart. Creatief en met oog voor details. Door alles op elkaar af te stemmen en goed te luisteren, creëer ik samen met de familie een persoonlijk en liefdevol afscheid.’

  Dementievriendelijke uitvaart
  Voor de familie kan het buitensluiten van nabestaanden met dementie voelen als een dubbel verlies en verdriet. Loft doet er alles aan om hen bij het afscheid te betrekken. In een prikkelarme omgeving, met herkenbare details die de zintuigen stimuleren. Denk aan een zakdoek met het parfum van de overledene. En zelfs wanneer direct betrekken echt niet meer mogelijk is, zorgt Loft dat zij een plek binnen het afscheid krijgen.

  Kinderen betrekken bij de uitvaart
  Volwassenen hebben vaak de neiging om kinderen af te schermen van de dood. Uit ervaring weet Loft dat het juist goed is om hen op een warme en liefdevolle manier te betrekken. Je zult merken dat de onbevangenheid van kinderen troost biedt. Kinderen vinden het fijn om iets te kunnen doen. Denk aan een kaars aansteken of een houten hart kleuren en op de kist te plakken. Loft begeleidt de familie en de kinderen hier graag bij.

  Je uitvaartwensen vastleggen
  Nadenken over je eigen uitvaart doe je waarschijnlijk liever niet. Toch kan het waardevol zijn om daar alvast eens bij stil te staan. Het geeft je rust en je hebt de tijd om je eigen keuzes maken.

  Wat regel je allemaal zelf en wat laat je over aan je nabestaanden? En wat is er allemaal mogelijk? Je nabestaanden regelen een afscheid het liefst op een manier die bij jou past. Het kan zowel jou als hen rust geven om vooraf al bepaalde uitvaartwensen vast te leggen. Kies je voor een crematie of een begrafenis? Een kist of een wade? Wil je thuis opgebaard worden of ergens anders? Dit is slechts een greep uit de vele beslissingen die gemaakt moeten worden. Loft begrijpt dat hierover nadenken niet altijd even gemakkelijk is en kan je helpen bij het vastleggen hiervan.

  Daarom heeft Loft een zogenaamd “laatstewensenboekje” ontwikkeld: ‘het Rustament’. Het boekje geeft een overzicht van de vele keuzemogelijkheden die er zijn en waarover je kunt nadenken. Vraag het Rustament aan via de website www.loftuitvaartbegeleiding.nl of neem telefonisch of per e-mail contact op met Loft Uitvaartbegeleiding. Het Rustament wordt u dan kosteloos toegezonden.

  Wist je dat…
  … je altijd vrij bent om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen, ongeacht waar je verzekerd bent?
  … transparantie voor Loft heel belangrijk is, dat zij een vast tarief voor de dienstverlening rekent en geen winstmarge berekent op nota’s van derden?

  Duurzaam gedenken
  Waling Westra is de partner van Colinda en assisteert haar regelmatig bij haar werk. Daarnaast heeft hij een concept ontwikkeld om, gebruik makend van natuurlijke houten producten, duurzaam te gedenken: Houtmetpassie.nl. Hij maakt mooie producten van berkenhout die speciaal ontwikkeld zijn voor de uitvaartbranche. Denk bijvoorbeeld aan een houten, gepersonaliseerde condoleance- of gedenkmap, hartjes of andere symbolen met een persoonlijke boodschap, een herinneringskistje of een speciaal gedenkmonument. Allemaal bedoeld om warm, puur, natuurlijk en duurzaam te gedenken. Zie ook www.houtmetpassie.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply