Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je kunt meer dan je denkt!
  Rate this post

  Hoe actief is jouw innerlijke criticus? Zo’n gedachtestroom die alles bekritiseert op een minachtende toon? Die innerlijke stem die oordeelt en als een donkere wolk voor de zon schuift?

  Het lijkt op een stukje spiegel, dat een verwrongen beeld van jezelf laat zien. Die kritische kant is vaak de dieperliggende oorzaak van vermoeidheid, een negatief zelfbeeld, spanningen, piekeren, angsten, een kort lontje, jezelf wegcijferen, van alles ‘moeten’ en vooral ‘doorgaan’.
  Je ontwikkelt je criticus al vroeg in je leven door alle kritiek en verwachtingen vanuit je omgeving in je op te nemen. Dit is om jezelf te beschermen en te behoeden voor teleurstellingen. De innerlijke criticus heeft dus het beste met je voor en wil graag dat je succesvol bent. Echter, wanneer het ‘moeten’ en de zelfkritiek de ­boventoon voert, word je geleefd. Dan is het tijd om je innerlijke criticus te ontmaskeren. Elles van Paassen werkt vanuit haar eigen praktijk Levenskunst als psycho- en hypnotherapeut. Zij begeleidt mensen om te ontspannen en écht te gaan leven. Zij gelooft in het zelfherstellend vermogen en de kracht in ­iedere mens om te veranderen, waardoor je tot meer in staat bent dan je denkt. Je leert om vanuit een ontspannen houding de regie te nemen over je innerlijke criticus en leefstijl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply