Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Je kunt vaak meer dan je denkt!’
  Rate this post

  ‘In de zomer van 2016 overleed mijn man heel onverwacht. Dat was een grote klap. We waren al heel lang samen, hij was mijn grote liefde. Ik wist dat ik mijn verdriet moest aangaan, dat ik er doorheen moest en dat ik iets positiefs moest zetten tegenover het enorme verdriet om weer in balans te komen en een nieuwe toekomst in te gaan. Toen heb ik besloten om een opleiding tot yogadocent te gaan volgen. Niet eens met de bedoeling om les te gaan geven, meer om mezelf te hervinden. ‘Versie 2.0′, zeg maar. Het lesgeven kwam pas later.’

  Aan het woord is Marjoleine van Ooijen. Zij vervolgt: ‘Inmiddels ben ik – naast mijn reguliere baan – onder andere aan de slag gegaan met yogalessen bij bedrijven. Door na het werk de bureaustoel om te ruilen voor een yogamatje, gaan de cursisten heerlijk ontspannen naar huis. Erg mooi om te zien! Momenteel ben ik ook in gesprek met zorginstellingen in de Hoeksche Waard om daar iets op te zetten voor speciale doelgroepen, met name ouderen en mensen die door een ongeval of ziekte fysieke beperkingen hebben en mogelijk hierdoor ook psychisch of emotioneel uit balans zijn. Zij zijn soms niet eens in staat om de deur uit te komen, of om op een matje te zitten. Yoga is echter niet afhankelijk van een mooie yogaruimte, en is iets wat je altijd en bijna overal kunt doen. Dat is mijn grote toekomstdroom. Yoga is heilzaam voor lichaam en geest en kan aangepast worden aan elke doelgroep, zelfs voor mensen die alleen nog in een stoel kunnen zitten of in bed kunnen liggen. Hoe beperkt je ook bent, het is áltijd goed om in beweging te blijven. Als je dat vermogen niet gebruikt, dan verlies je dat. Je lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen in zich. Dit vermogen kun je ondersteunen en activeren met yoga, ademoefeningen, massage, voeding en de juiste mindset. Door te blijven bewegen, blijft alles in je lichaam stromen dat moet blijven stromen, je energie, je bloed, je vochthuishouding en alle andere lichamelijke processen. Daarbij gaat het niet eens zozeer alleen om beweging. Het gaat erom dat je tot de ontdekking komt dat er vaak heel wat meer mogelijk is dan je zelf denkt. Als je gaat denken vanuit mogelijkheden in plaats van vanuit beperkingen, kunnen dingen die onmogelijk leken toch binnen bereik komen. Wat je kunt visualiseren (vóór je kunt zien), kan werkelijkheid worden. En als je merkt dat je tóch meer kunt dan dat je dacht te kunnen, word je daar heel blij van!’

  Mijn boodschap
  ‘Zelf ben ik ervan overtuigd dat alles wat je in je leven nodig hebt, al in je zit. Dat je het vermogen hebt om alles dat op je levenspad komt aan te kunnen. Hoe moeilijk of vervelend de dingen die je meemaakt ook zijn, er is altijd wel iets positiefs wat je ermee kunt doen! Het kan ook een begin zijn van iets nieuws. Dat weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Het gaat nu eigenlijk heel erg goed met me. Door wat ik heb meegemaakt, heb ik mijn eigen bedrijf opgezet, dat nu begint te stromen en te groeien. Ik denk dat het zo moest zijn. Wat ik anderen wil meegeven, is dat er verschillende wegen zijn om bij jezelf te komen, en tot zelfinzicht en zelfontwikkeling te komen. Je moet alleen uitvinden hoe je dat doet en wat bij jou past! Yoga kan je daarbij helpen, net zoals de ademtherapie, de Ayurverdische massage en de persoonlijke coaching die ik geef. En een ander heeft baat bij hardlopen, wandelen of de stilte op te zoeken. Het hoeven dus helemaal geen ingewikkelde dingen zijn. Het draait eigenlijk vooral om leven en genieten!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply