Rate this post
 • Je leven leiden
  Rate this post

  Hoe jij jouw eigen leven ervaart, hangt van veel verschillende factoren af. Het hangt af van hoe jij je voelt, hoeveel steun jij ervaart, wat jij nodig hebt en of jij je op het pad bevindt dat je voor jezelf in gedachten had.

  Als je alles wat er in het leven gebeurt ziet als iets wat je overkomt en waar je geen grip op hebt, zul je je bij tegenslag eerder uit het veld laten slaan. Je ondergaat het lijdzaam en hebt niet in de gaten dat er iets is wat jij wél zelf kunt doen.
  Een onverwacht ontslag, gezondheidsproblemen of een verbroken relatie zijn van die gebeurtenissen die je even helemaal onderuit kunnen halen. Daar kun je behoorlijk verdrietig of verschrikkelijk kwaad om worden. Dat is heel normaal en deze gevoelens hoef je niet weg te drukken, maar mogen er gewoon zijn. Het wordt wat anders als het te lang duurt en je erin blijft hangen. Dan zet je jezelf klem.

  Sta even stil, letterlijk en figuurlijk, en doe een stapje achteruit. Kijk er nog eens naar vanaf een afstand en vraag jezelf af wat jij nu nodig hebt om verder te kunnen met jouw leven. Kun je hier ook iets goeds uit halen, ontstaan er misschien nieuwe kansen en waar heb je invloed op? Welke van jouw kwaliteiten kun je nu goed inzetten en bij wie kun je begrip en steun vragen? Pak de regie en neem je leven weer in eigen hand. Als je het moeilijk vindt om dit alleen te doen, kan een coach je op weg helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply