Rate this post
 • Je lichaam leren omarmen
  Rate this post

  Wanneer je in de spiegel kijkt, wat zie je dan? Zie je een vetrolletje waaraan je je stoort, putjes in je benen of pukkeltjes in je gezicht? Dan ben je niet de enige. We zijn snel geneigd om met een kritische, strenge blik naar onszelf te kijken. Maar helpt je dat?

  Zou je je niet veel blijer en gelukkiger voelen als je trots bent op de persoon in de spiegel? Dat je blij bent met je lange haar, je mooie taille en je lange benen… En natuurlijk is niemand perfect. Maar alle imperfecties maken jou tot wie je bent. Hoogste tijd om je eigen lichaam te leren omarmen – letterlijk en figuurlijk!

  Accepteer waar je geen invloed op hebt
  Ieder heeft zo zijn of haar eigen onzekerheden. Of het nu gaat om uitstaande oren, een buikje of een slapper wordende huid. Sommige dingen heb je helemaal geen invloed op. Hoe je lichaamsbouw in elkaar steekt, de grootte van je neus of de aanleg om gemakkelijk aan te komen of af te vallen, het is allemaal genetisch bepaald. Hoe minder invloed je erop hebt, hoe belangrijker het devies: accepteer wat je niet kunt veranderen.

  Houd van het lichaam dat je hebt
  Want waarom zou je geen geluk van je lichaam kunnen hebben, als je misschien niet als een topmodel voor de dag komt? Soms is het nodig te leren onszelf positief tegemoet te treden. Een tweede tip is dan ook om op een nieuwe, fijne manier met je lichaam om te gaan. Houd van het lichaam dat je hebt; niet alleen van het lichaam dat je zou willen. Dat betekent dat je jezelf goed verzorgt en af en toe in de watten legt, bijvoorbeeld met een lekkere massage of huidbehandeling.

  Goed voor jezelf zorgen
  Positieve aandacht is heel belangrijk. Maar jezelf leren omarmen heeft ook te maken met goed voor jezelf zorgen. En dat betekent soms niet de gemakkelijkste weg kiezen. Hoe lekker fastfood, op de bank ploffen en luieren ook is, soms is het belangrijk jezelf een schop onder de kont te geven. Denk eens na: hoe zou jij voor je (potentiële) kind zorgen? Die zorg verdien jij ook! Vind je het moeilijk om gezond te eten of goed te bewegen? Dan kun je daar natuurlijk hulp bij krijgen. Liefdevolle ondersteuning verdien je. Omarm jezelf!

  Over Slim & Beautiful
  Slim & Beautiful is dé plek in Zeeland voor alles op het gebied van beauty & lifestyle! Even helemaal weg van de alledaagse stress en hectiek, zodra je binnenkomt in de sfeervolle salon. Kwaliteit, persoonlijke aandacht, ontstressen en resultaat: dat is waar Slim & Beautiful voor staat. Of je nu komt om te bewegen, voeding, lichaamsbehandeling, gezichtsbehandeling of een heerlijke massage, bij Slim & Beautiful krijg je de volle aandacht die je verdient!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply