Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je lichaam weer in balans
  Rate this post

  Heb je last van migraine, hoofdpijn of chronische verkoudheid, huidproblemen zoals acne, stressgerelateerde klachten of reumatische klachten? Met manuele lymfedrainage kunnen de problemen met succes aangepakt worden.

  Het lymfesysteem is in ons hele lichaam aanwezig en begint al vlak onder de huid met heel kleine vaatjes die zich uitbreiden naar een steeds groter wordend netwerk. De kleine lymfevaatjes vullen zich met weefselvocht (lymfe). In de lymfe zit niet alleen vocht, maar zitten ook afvalstoffen en dode bloedcellen, die vanuit het lichaam worden opgenomen en dan via de lymfevaten naar de lymfeklieren getransporteerd worden. De lymfeklieren kunnen worden gezien als een soort reinigingsstation waar alle lymfe wordt gefilterd en afvalstoffen onschadelijk worden gemaakt.
  Het lymfestelsel staat in contact met de bloedbaan, waardoor alle afvalstoffen worden uitgescheiden. Lymfeweefsel komt ook voor in onze organen; in de wand van de dikke darm bijvoorbeeld.
  De functie van dit systeem is dus veelzijdig te noemen: het voert afvalstoffen af waardoor we beschermd worden tegen ontsteking, infecties of andere ziektes en het bevordert op deze manier ons immuunsysteem.
  Het systeem kan door diverse oorzaken verstoord raken, bijvoorbeeld door een operatie of ongeluk. Bij manuele lymfedrainage wordt met behulp van zachte, pompende bewegingen het netwerk van de lymfevaten vlak onder de huid geactiveerd. Een manuele lymfebehandeling is dus breed inzetbaar bij vele klachten, maar beter nog is het om de behandeling preventief te ondergaan, juist om klachten te voorkomen. Een goed functionerend lymfestelsel bevordert een goede gezondheid!
  Corina Brand is sinds 2010 werkzaam in haar eigen praktijk als gediplomeerd NESPG-masseuse. Tevens is ze gediplomeerd massagetherapeut. Corina is aangesloten bij de BATC, waardoor behandelingen deels vergoed worden vanuit de aan­vullende zorgverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply