Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je ligt een derde van je leven in bed
  Rate this post

  Voor de arts is de mens zijn patiënt, voor een bouwbioloog is de woning zijn patiënt. Kunnen huizen dan ziek zijn? Ja, bijvoorbeeld door elektrosmog, chemische stoffen of bacteriën, huisstofmijten en schimmels. Dit is allemaal belastend voor de gezondheid en veel te vinden in woningen en gebouwen.

  Er zijn tegenwoordig zoveel kunstmatige producten, dat er nauwelijks nog iets is wat natuurlijk is. Een woning moet een veilige plek zijn waarin je je kunt terugtrekken, en waar je bescherming vindt tegen de alledaagse belastingen. Vooral de slaapkamer is belangrijk. Slapen is het belangrijkste moment voor mensen om bij te komen, om het lichaam te repareren.

  Bouwbiologie
  ‘Bouw-bio-logie’: drie samengevoegde woorden. ‘Bouw’ is de ruimte, je thuis. ‘Bios’ betekent ‘leven’. ‘Logos’ is ‘natuurlijke ordening’ en ‘harmonie’. De bouwbiologie is dus de leer van het gezonde huis; van een natuurlijke, levendige leefomgeving. Een ruimte met weinig risicofactoren die zo ons leven, gezondheid, vitaliteit en ontspanning verbetert.
  De bouwbiologie heeft twee hoofdrichtingen: ‘Hoe bouwt of verbouwt men zo gezond mogelijk?’ en het meten van woningen op schadelijke stoffen (elektrosmog, straling, CO2, chemische stoffen, bacteriën, huisstofmijten, Candida albicans, bacteriën en schimmels). Vele chronische aandoeningen verdwijnen aan de hand van de adviezen na een bouwbiologisch huisonderzoek.

  Milieu begint in de slaapkamer
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat in onze moderne tijd voedsel en het milieu de ziekteverwekkers zijn. De WHO geeft aan dat één op de vier ziektes min of meer veroorzaakt worden door veranderde milieuomstandigheden. Helaas wordt veelal over het hoofd gezien dat het milieu thuis begint. Thuis brengen we de meeste tijd door, en hier zijn de grootste milieurisico’s verstopt. Vooral de twee vierkante meter van het bed zijn belangrijk. In bed rust je uit en herstel je je lichaam en geest. Daarom heelt een gezonde en goede slaap. Vergeet niet dat je een derde van je leven in bed ligt. Tegelijkertijd zijn je lichaam en geest tijdens je slaap vele malen vatbaarder voor milieurisico’s in vergelijking met de uren dat je wakker bent. Thuis ben je zelf verantwoordelijk voor het realiseren een milieuvriendelijke en veilige omgeving. Dankzij de ­bouwbiologie is dat ook heel goed mogelijk.

  Huisonderzoek
  Een bouwbiologisch huisonderzoek omvat vele onderwerpen: het meten van elektrische velden, magnetische velden, elektromagnetische golven, radioactiviteit, chemische stoffen, binnenklimaat, schimmels, bacteriën, gisten en allergenen. Eerst wordt er gemeten, dan wordt er geanalyseerd we en vervolgens krijg je gericht advies over wat de bronnen zijn en hoe deze te verwijderen zijn. De oplossingen zijn altijd maatwerk en specifiek voor jouw situatie. Duizenden mensen hebben hun levenskwaliteit zien verbeteren na het opvolgen van de adviezen van een gediplomeerd bouwbioloog.

  Eco-Wise is een adviesbureau van het IBN, het ­mondiaal toonaangevende bouwbiologie-instituut. Eigenaar Pieter Hennipman is een van de twee gediplomeerde ­bouwbiologen IBN in Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply