Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je nieuwe authentieke ‘ik’
  Rate this post

  Het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven, is te worden wie je bent. Jezelf los te maken van de verwachtingen van anderen, op jezelf durven te vertrouwen en gewoon te zijn.

  De kennis die wij denken te bezitten, is meestal kennis van buitenaf. Als je in je opvoeding op een bepaalde manier bent behandeld, neem je allerlei gedachten en overtuigingen mee in je latere leven. En het is heel normaal dat gedachten en overtuigingen onbewust hun werk blijven doen. Word je wel eens uit-gescholden? Grote kans dat je in je innerlijke dialoog wel eens scheldt tegen jezelf. Word je wel eens respectloos behandeld? Grote kans dat je respectloos bent tegen jezelf.

  Gaan mensen over je grenzen heen en ervaar je dat keer op keer? Grote kans dat je over je eigen grenzen heengaat. Pas als je echt naar jezelf durft te kijken en je durft af te vragen ‘Zou ik dát uitstralen?’, kun je het veranderen. Door jezelf te behandelen met liefde, waardering en respect, kan de omgeving niets anders dan hetzelfde doen. We veranderen niet door onszelf iets op te leggen, want daar creëren we alleen maar een nieuwe identiteit mee, en die nieuwe identiteit blijft de illusie in het leven. Ook de ander iets opleggen helpt niet, want daardoor neemt de ander afstand van zichzelf (en van ons) en gedraagt die zich volgens een identiteit die niet van binnenuit komt.

  Zorg dus goed voor jezelf en er zal goed voor je gezorgd worden. Erken je eigen grenzen en een ander zal je grenzen ook erkennen. Behandel jezelf daarom zoals je door anderen behandeld wil worden. De zelfkennis begint bij de bron, niet bij de reactie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply