Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je nieuwe leven
  Rate this post

  Wat een wonder is het toch, een geboorte. Je staat met je partner aan de voet van een geheel nieuw avontuur. Je hebt nu je kleine baby om voor te zorgen en hebt er alles voor over om je baby het beste leven te geven dat je hem of haar kunt bieden.

  De zwangerschap zelf is misschien wel net zo bijzonder. Negen prachtige, maar ook spannende maanden leef je naar de bevalling toe. Je gaat met je partner een geheel nieuw leven tegemoet. Een zwangerschap is niet niks; voor velen een prachtige tijd, maar voor anderen soms een diep dal….. In deze onzekere tijd is het fijn om een goede verloskundige aan je zijde te hebben die rust en vertrouwen kan bieden. Iemand bij wie je je vragen neer kunt leggen en die voor je klaarstaat. Iemand die als geen ander weet hoe bijzonder het eigenlijk is, zo’n zwangerschap.

  Het meest bijzondere
  Linda Dam is zelf verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Korendijk en geniet al 15 jaar met volle teugen van het werk. 14 jaar geleden heeft zij zelf de praktijk opgericht en zelf zegt zij: ‘Het is echt mijn passie. Altijd uniek, intens(ief), onregelmatig en daarom dus niet op de automatische piloot te doen, dan houd je het niet vol. Het moet je leven zijn.’ Linda is zelf moeder van drie dochters en twee zonen en mede daardoor heeft zij zelf ook vanaf de andere kant kunnen ervaren hoe belangrijk het is om een goede begeleiding te krijgen tijdens de zwangerschap en de bevalling. ‘De geboorte van een kind is steeds weer bijzonder en ik merkte toen hoe belangrijk het is om je gehoord te voelen, rust te vinden en vertrouwen te hebben in de persoon die je bijstaat in deze tijd. Die positieve ervaring wil ik ook bieden aan de nieuwe ouders!’

  Van a tot z of van z tot a
  Bij een zwangerschap komt veel kijken en daarom wil Linda graag alle vrouwen zo breed mogelijk informeren. Zorg op maat is het motto. Dus geen standaard zorg, maar afgestemd op de zwangere zelf. Alles is bespreekbaar; voeding en gezond zwanger zijn, cursussen tijdens de zwangerschap, fijne en minder fijne gevoelens, waar te bevallen, voeding voor de baby en nog veel meer.
  Zwangerschapsecho’s kan Linda ook zelf maken bij de praktijk. ‘Het kijkje in de buik is een prachtige aanvulling bij de verloskundige zorg! We leven met elkaar naar de bevalling toe. De geboorte zelf en die eerste kennismaking zijn ook zo bijzonder. Je kan je voorbereiden en je er al van alles bij inbeelden, maar het eerste huiltje of die eerste aanblik ligt je als nieuwe ouder altijd nauw aan het hart.’

  Altijd leuk
  De kraamtijd volgt en ook dan staat de verloskundige voor je klaar. Gedurende de eerste tien dagen is er om de dag een bezoekje aan huis om te kijken hoe het gaat met moeder en kind. Uiteindelijk is er dan nog de nacontrole zes weken na de bevalling: een laatste bezoekje aan de praktijk om na te praten over de verleende zorg en de eigen ervaringen… en om nog even de baby te ‘showen’. ‘Dit is altijd erg leuk!’ lacht Linda. Ook anticonceptie is een onderwerp wat (indien gewenst) besproken wordt met de verloskundige. Zoals meer verloskundigen in het land heeft Linda zich als enige verloskundige in de Hoeksche Waard ook geschoold in voorlichting rond anticonceptie en kan je bij haar ook terecht voor het plaatsen van een spiraal (ook als je nog nooit voor een zwangerschap in de praktijk bent geweest).

  Kleinschaligheid
  Linda werkt samen met één vaste verloskundige. De aanstaande ouders komen voor het eerst in de praktijk rond de achtste zwangerschapsweek en we proberen met elkaar een fijne band op te bouwen in de maanden erna. De zorg in de praktijk is vooral laagdrempelig, deskundig en gemoedelijk. Er is een prettige samenwerking tussen andere experts op het gebied van zwangerschap en bevallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysiotherapeuten, kraamverzorgenden, en gynaecologen. ‘Op deze manier kunnen we vrouwen op allerlei manieren bijstaan, want uiteindelijk vind ik dat iedere zwangere deze zorg op maat verdient!’

  Verloskundigen Korendijk
  Linda Dam is inmiddels veertien jaar verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Korendijk. Samen met Carlijn van Esch staat zij aanstaande ouders bij tijdens de zwangerschap. Linda is naast verloskundige ook echoscopist, waardoor je de echo’s gewoon op de praktijk kunt laten maken. Daarnaast biedt ze ook anticonceptiezorg aan. Een totaalpakket aan steun dus, waar je tijdens de zwangerschap op kunt vertrouwen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply