Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je staat er niet alleen voor
  Rate this post

  Soms staat je leven op zijn kop door een ingrijpend verlies, en dan heb je het gevoel dat je grond onder je voeten verliest. Door het verlies van een dierbaar persoon (een ouder, partner of kind) staat jouw leven stil. Het leven heeft zijn glans verloren. Het warme gevoel dat jullie hadden is er niet mee. Ik hoor vaak ‘Ik mis die kleine gewone dingen, zoals een arm om mij heen, even een knuffel of gewoon iemand die er voor mij is.’

  Alles wat jullie samen deden, moet je nu alleen doen en telkens voel je dat gemis. Het leven wordt niet meer zoals het was. Bij vrienden en familieleden gaat de rouwverwerking sneller, waardoor je je minder gehoord voelt en je meer en meer wordt teruggeworpen op jezelf.
  Rouwen is onderdeel van het leven. Het rouwen gaat over jullie unieke verbinding. In het rouwproces wordt de verbinding van het gemis voelbaar. Rouw is de keerzijde van de liefde. Hoe overleef je de vreselijke diepe pijn die ‘rouw’ heet? Er bestaat geen handleiding om te rouwen. Jouw verlies is uniek. Rouwen kun je ook niet verkeerd doen. Het rouwproces is zwaar en vermoeiend. Het wegnemen van al deze nare gevoelens kan ik niet. Wel kan ik als therapeut een eindje met je meelopen, zodat je het gevoel hebt in deze moeilijke tijd er niet alleen voor te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply