Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je voeten in de hoofdrol

  Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar je voeten vormen de basis van je complete bewegingsapparaat. Goede voetzorg is dan ook bijzonder belangrijk. Vooral wanneer je wordt of bent behandeld om een ziekte als kanker te overwinnen. In dat geval kun je je voeten het best door een daarin gespecialiseerde pedicure, een oncologisch voetzorgverlener, laten verzorgen.

  Omdat een chemokuur niet alleen de foute cellen, maar ook het gezonde weefsel aantast, is de kans op vervelende bijwerkingen bijzonder groot. Dat je je haren erdoor kunt verliezen, is algemeen bekend, maar niet iedereen weet dat het ook gevolgen kan hebben voor je voeten. Er kunnen veranderingen aan de huid en nagels optreden. Het hand- en voetsyndroom (met mogelijke klachten als roodheid, zwelling, droogheid, blaren, kloofjes, overgevoeligheid, jeuk en pijn) is daar een bekend voorbeeld van, maar ook afwijkingen aan de nagels en huid en neuropathie doordat de je zenuwen niet meer goed kunnen functioneren.
  De oncologisch voetverzorger kan je adviseren over producten die je voeten en huid verzorgen en beschermen, maar ze kan ook je voeten behandelen om de klachten zoveel mogelijk te verminderen: verwijderen van overmatige eeltgroei, verdikte nagels dunner frezen of gespleten nagels repareren, ingegroeide nagels reguleren of een zachte massage van je voeten en onderbenen. Je krijgt de professionele zorg, ontspanning en aandacht die je verdient.

  Behandelingen
  Behalve in de oncologische voet, is Fleur Wagenaar van Medische Voetzorg Den Bosch ook gespecialiseerd in:
  • diabetische voetverzorging
  • oudere / verwaarloosde voetverzorging (dementie)
  • reumatische voetverzorging
  • spastische of verlamde voetverzorging

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply