Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je volvreten door stress
  Rate this post

  Veel mensen krijgen geen hap meer door hun keel als ze last hebben van stress. Anderen daarentegen zijn echte emotie-eters en slaan juist aan het snaaien en snoepen en zullen meer én ongezonder gaan eten. Terwijl goede voeding juist je stress kan verminderen.

  1. Groene groenten
  Je lichaam verbruikt als je last hebt van stress veel magnesium. Het is nodig voor de aanmaak van hormonen, helpt bij de opbouw van ­spieren en botten en zorgt voor ontspanning van ­spieren en zenuwen. Magnesium wordt daarom ook wel het ‘antistressmineraal’ genoemd. Als je langdurig last hebt van stress, kun je een magnesiumtekort krijgen. Met meer groene groenten, bonen, peulvruchten, bananen, ­volkoren granen, pure chocolade en vooral noten kun je je inname van magnesium verbeteren. Cashewnoten, amandelen en pinda’s bevatten veel magnesium, en ook pindakaas is een goede leverancier.

  2. Asperges
  Stress kan een verhoogde bloeddruk veroorzaken. En dat is weer een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Asperges bevatten veel voedingsstoffen. Denk aan magnesium, kalium, zink, fosfor en vitamines als B1, B2, B6 en C. Ook zit de stof asparagine in asperges. Deze stof heeft een gunstige uitwerking op de bloeddruk.

  3. Vette vis
  Heb je een stressvolle periode? Eet dan zeker twee keer per week vis, waarvan minimaal één keer vette vis. Als je dat advies volgt, krijg je voldoende omega-3-vetzuren binnen. Ben je geen liefhebber van vis? Ook walnoten, amandelen en lijnzaadolie zijn rijk aan omega-3.

  4. Fruit
  Onderzoek heeft aangetoond dat ook vitamine C helpt bij de bestrijding van stress. Bij vitamine C denk je misschien als eerste aan sinaasappels, maar het zit ook in ander fruit, groente en aardappelen. Met name koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien zijn rijk aan vitamine C.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply