Rate this post
 • Je zal maar vrouw zijn!
  Rate this post

  Het lichaam verandert enorm in de puberteit. De vetverdeling wordt anders, de rechte meisjeslichamen veranderen in ronde vrouwenvormen, en doordat de vetverdeling zich gaat verplaatsen, kunnen deze meisjes vetvorming krijgen rondom de buik die later richting heupen gaan. Dit noemen we ‘pubervet’ en met gezonde voeding, voldoende beweging verdwijnt dit vanzelf weer zodra de hormonale huishouding gestabiliseerd is; meestal wanneer de menstruatie regelmatig is geworden.

  Door deze hormonale schommelingen hebben deze pubermeisjes enorm veel zin in suikerrijke en vette voeding. Wanneer zij genoeg bewegen en ook daarnaast gezond eten, kan dit geen kwaad van tijd tot tijd. Echter moet het niet de overhand gaan krijgen, want dan is het niet alleen pubervet meer. In mijn praktijk krijg ik dan meisjes van rond de 17 die dat buikje echt weg willen hebben. Die verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra ze weer gezond en regelmatig gaan eten en voldoende bewegen. Het resultaat voor lichaam en geest (zelfvertrouwen) is verbluffend. De innerlijke groei die deze meiden doormaken is zó mooi om te mogen begeleiden!

  Van 20 tot 40 jaar
  Zo tussen de leeftijd van 20 tot 40 jaar bestaat de mogelijkheid (helaas niet voor iedere vrouw) om zelf (samen met je partner) je lichaam in hormonale disbalans te brengen, namelijk de zwangerschap. Uiteraard is tijdens de zwangerschap gezonde voeding van belang. Om zwanger te kunnen worden is dat voor de zwangerschap al zeer belangrijk. Je lichaam en geest moeten in goede conditie zijn om een zwangerschap te kunnen vasthouden. Als je een kinderwens hebt, laat je dan samen met je partner ook op gebied van voeding, beweging en psychisch welzijn goed adviseren. Des te gemakkelijker wordt het tijdens je zwangerschap om deze gezonde leefstijl door te zetten en om zo ook je kindje in de baarmoeder een goede start mee te geven.

  Overgang
  Zo rond je 40ste kan de overgang inzetten. En weer verandert je lichaam en gaat de vetverdeling wederom verschuiven. Het vet schuift lekker terug naar die buik, en dat is de reden dat je tijdens die overgang een buikje gaat krijgen. De spiermassa gaat ook afnemen en het wordt heel moeilijk om vetmassa om te zetten in spiermassa vanwege de afname van hormonen die daar invloed op hebben.
  Accepteer dat dit lichamelijke gevolgen zijn van de overgang. Blijf gezond eten, beweeg voldoende en zorg voor ontspanning. Zodra de menstruatie volledig stopt, volgt de menopauze. En dit is het einde van de hormonale cyclus.

  Met vragen over deze hormonale cyclus van jong tot oud ben je van harte welkom in mijn praktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply