Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je zelfvertrouwen weer terug

  Als je een borst of beide borsten moet missen als gevolg van borstkanker, kan je vrouwelijkheid een flinke deuk oplopen. Een goede, natuurgetrouwe prothese en mooie lingerie die naadloos op je prothese aansluit, helpen je dan om weer zelfvertrouwen uit te stralen en je op en top vrouw te voelen.

  De keuze die je maakt voor een bepaalde borstprothese is erg belangrijk, omdat elke borst een andere vorm heeft, en de prothese de eigen borst zo goed mogelijk moet benaderen. Samen met jou wordt er gezocht naar de meest natuurgetrouwe oplossing. De prothese die in aanmerking komt, hangt af van de operatiemethode en van je lichaamsbouw. De borstprotheses bij Lengerique zijn van de merken Anita, Amoena en Basko. Ze zijn gemaakt van siliconen, waar een comfortabele, zachte folie omheen zit, wat zorgt voor een prettig draagcomfort. Ook krijg je uitleg over de manier waarop de borstprothese het beste onderhouden kan worden.

  Lingerie en badkleding
  Als je eenmaal een borstprothese hebt uitgezocht, hoort daar natuurlijk ook bijpassende lingerie en badkleding bij. Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om er met deze lingerie weer vrouwelijk uit te zien. Verder is er aangepaste badmode. Het passen gebeurt in een speciale ruimte, waar je alle tijd en aandacht krijgt.

  Eigenares Debby Thijssen van Lengerique: ‘We vinden het geweldig om vrouwen die getroffen zijn door borstkanker zich toch weer vrouw te laten voelen, zodat ze vol zelfvertrouwen de draad weer kunnen oppakken. Onze mammacare-specialistes, Gina Rademaker en Suzan Wempe, geven eerlijk en passend advies, en meten de best passende lingerie aan. We zien dat vrouwen opgelucht en soms met tranen van geluk de winkel uit gaan!’

  Erkenning en vergoedingen
  Lengerique is erkend door de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH). Dit betekent dat je bij de zaak kunt rekenen op deskundig advies en producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Lengerique heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars, en kan de declaratie voor je verzorgen, zodat je daar zelf geen omkijken meer naar hebt. Borstprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden protheselingerie en -badkleding deels vanuit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply