Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je ziekte in een ander daglicht
  Rate this post

  Als er borstkanker bij je wordt geconstateerd, kan dat veel oproepen. Je kunt onzeker zijn over het verloop van de behandeling, een lager zelfbeeld of relatieproblemen krijgen of angst dat het weer terugkomt. Daarnaast zijn er bijwerkingen van de behandeling en kan het energieniveau laag zijn.

  Als je hormoontherapie krijgt, kan dat lichamelijk en geestelijke klachten geven, vooral wanneer je in de overgang bent. Reguliere therapieën zijn erop gericht om de zieke delen te verwijderen en de verspreiding tegen te gaan, en er is weinig aandacht voor de persoonlijke processen en het ondersteunen van het herstel. Natuurgeneeskundige therapie doet dat wel.
  Een mens ontwikkelt vele malen per dag kankercellen door foutjes in het DNA, die door ons immuunsysteem worden opgeruimd. Als het immuunsysteem is verzwakt of de kankercellen niet worden herkend, kunnen ze uitgroeien tot tumoren. Natuurgeneeskunde richt zich op het versterken van het immuunsysteem, de genezing, het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Hierdoor is het een mooie aanvulling op reguliere therapie. Ik werk met een combinatie van onder andere helende massage, coaching en voedings- en leefadviezen. Deze integrale aanpak van lichaam, geest en energie verzacht de bijwerkingen van chemokuren, bestralingen en hormoontherapie. Het immuunsysteem wordt versterkt, het energieniveau wordt hersteld en je gaat weer positief in het leven staan. Door inzicht te krijgen in de betekenis en achtergrond van de ziekte leer je hoe je je zelfhelend vermogen versterkt en kunt voorkomen dat het terugkeert. Dit vergroot het zelfvertrouwen. Borstkanker is iets wat je in eerste instantie lijkt te overkomen. Als je het ziet als een signaal van je lichaam dat om aandacht vraagt en een kans om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling, dan begeleid ik je daar graag in. Wil je meer weten, maak dan een afspraak voor een gratis vrijblijvende kennismaking.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply