Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jeugdpuistjes en wat je er tegen kunt doen
  Rate this post

  ‘Acne vulgaris’ is de medische term voor ‘jeugdpuistjes’. Jongeren in de puberteit kunnen hier last van krijgen onder invloed van hormonen. Het is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Niet alleen erg vervelend, maar het kan ook een enorme impact hebben op het zelfvertrouwen en dus ook op het sociale leven.

  Vaak beginnen de mee-eters (comedonen) op voorhoofd, neus en kin, omdat deze delen van de huid wat vetter zijn. Vaak zie je dan zwarte puntjes, de ‘black-heads’. Dit zijn open comedonen. Ze liggen oppervlakkig en worden meestal geen puistjes. Deze comedo is zwart door aanwezigheid van melanine (pigmentstof). Ze kunnen wel steeds groter worden, doordat talg niet kan wegvloeien over de huid.

  Dan zijn er ook nog de ‘white-heads’. Dit zijn gesloten comedonen. Deze liggen dieper in de huid en kunnen eerder een puist(je) worden door afsluiting van de opperhuid. Vaak zie je deze comedonen niet, maar voel je ze wel onder huid zitten.

  Door regelmatig je huid goed te laten reinigen bij een schoonheidsspecialiste, voorkom je dat het erger wordt, en worden de comedonen op een professionele manier verwijderd. Puistjes kun je nooit helemaal voorkomen, maar door een goede reiniging en verzorging ziet je huid er wel beter uit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply