Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Jij bent zeker weer ongesteld!’
  4/4 - (1 stemmen)

  Als vrouw weet je vaak maar al te goed wat voor invloed hormonen kunnen hebben op je humeur. Het ene moment voel je je happy en heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt, het andere moment ben je somber en moet er niemand aan je hoofd zeuren.

  Vaak lopen die ‘buien’ parallel aan je menstruatiecyclus. Rond je eisprong, voor het begin en tijdens je menstruatie kun je behoorlijk last hebben van stemmingswisselingen. Het feit dat je omgeving daarop reageert met opmerkingen als ‘Ah, je bent zeker weer ongesteld’ werkt dan ook niet echt mee. Rond de zwangerschap, tijdens en na de bevalling én in de overgang kun je er trouwens ook flink door geplaagd worden. De één heeft er meer last van dan de ander, maar het blijft vervelend. Die stemmingswisselingen zijn sterker dan jijzelf en dat kan je enorm in de weg zitten.

  De juiste balans
  Laat hormonen niet langer je leven beheersen, maar beheers zelf je hormonen. Astrid Zwart is Trainer Hormoonfactor en begeleidt cliënten in het creëren van de juiste hormoonbalans in hun lichaam. ‘Die hormoonbalans is voor iedereen verschillend. Ik kijk dus altijd waar bij jou de disbalans ligt en daarop baseer ik mijn advies’, legt de leefstijl- en vitaliteitscoach uit. ‘Je krijgt tijdens een consult altijd advies op maat. Ik kijk naar jouw klachten, wensen en doelen én naar mogelijke verstoringen in je darmflora en eventuele tekorten aan bepaalde mineralen en vitamines.’

  Voeding, stress en beweging
  ‘Pas wanneer de drie pijlers van gezondheid, dus voeding, stress en beweging, in balans zijn, krijg én behoud je vitaliteit en gezondheid’, vervolgt Astrid haar verhaal. ‘Voeding moet het liefst zo puur en onbewerkt mogelijk zijn, dus met zo weinig mogelijk chemische toevoegingen. Vermijd ‘snelle’ koolhydraten en zorg dat je voldoende eiwitten en vetten binnenkrijgt. Wanneer je te veel stress ervaart, kan je hormonale systeem ook ontregeld raken. Ik help je om inzicht te krijgen, belemmerende patronen te doorbreken en bij het tot stand brengen van een gedragsverandering. En tot slot kijken we naar je bewegingspatroon. Een goede training zorgt voor de aanmaak van de juiste hormonen waardoor je je beter gaat voelen. Wanneer dat allemaal in balans is, zul je merken dat je veel minder last hebt van je stemmingswisselingen!’

  Op weg naar een betere gezondheid
  Ben je benieuwd naar wat Hormoonfactortraining voor jou kan betekenen? Bij AZ-co ben je aan het juiste adres voor advies over (gezonde) voeding, stress en beweging. Astrid Zwart is dé specialist in Hengelo op het gebied van leefstijlcoaching, leefstijlverandering en vitaliteitsbevordering. Ze biedt in haar praktijk coaching, online trainingen en counseling aan, met als doel meer balans en vitaliteit in jouw leven. Met Astrid ga je op weg naar een gezonder, vitaler en meer ontspannen leven!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply