Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jij bepaalt wat je belangrijk vindt
  Rate this post

  Je hebt kanker of iemand om wie je geeft heeft kanker. In dat ene woord ligt zoveel besloten: angst, pijn en verdriet, maar ook onzekerheid, zorgen en twijfel. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die gebruik maken van lotgenotencontact hier veel steun aan beleven. Het kan je goed doen en kan een positieve invloed hebben op de manier waarop je kunt omgaan met de ziekte.

  Die steun en aandacht kun je vinden bij De Eik in Eindhoven. De Eik is een inloophuis voor mensen die met kanker in aanraking zijn gekomen. In een huiskamerachtige omgeving kun je zonder afspraak binnenlopen, geheel vrijblijvend. Jij bepaalt wat je belangrijk vindt.

  Ontmoetingsplaats
  Het huis is iedere werkdag open tussen 10.00 en 17.00 uur voor een moment van rust of een gesprek bij een kopje koffie of thee. Je wordt ontvangen door een getrainde gastvrouw of gastheer, een vrijwilliger die vaak zelf of in de eigen omgeving geconfronteerd is geweest met kanker.
  Ook kan het huis een plek zijn om andere lotgenoten te ontmoeten en kun je er informatie vinden of deelnemen aan een ontspannende activiteit. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en voor jongeren tot 17 jaar zijn er speciale groepen die om de twee of drie weken bij elkaar komen.

  Kwaliteit van leven
  Inloophuis de Eik is gericht op ‘kwaliteit van leven’ en hanteert de uitgangspunten van het concept ‘positieve gezondheid’ (in 2012 geïntroduceerd door Machteld Huber) als leidraad voor de psychosociale ondersteuning. De medewerkers helpen je met het (her)vinden van jouw eigen regie. Het programma van De Eik wordt samengesteld in overleg met vrijwilligers en bezoekers van De Eik. Het aanbod is breed, zodat er vast iets voor jou bij zit!
  Een overzicht van alle activiteiten kun je vinden in de agenda op de website.

  Verhuizing naar Klein Tongelreplein
  Tot eind september kun je De Eik vinden op Aalsterweg 285B in Eindhoven. In de laatste week van september is De Eik gesloten en vindt er een verhuizing plaats naar een prachtige nieuwe locatie op maar 5 minuten van het centrum van Eindhoven en ongeveer 10 minuten van het Máxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis. Vanaf 1 oktober is De Eik gevestigd op Klein Tongelreplein 8 in Eindhoven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply