Rate this post
 • Jij en je kindje centraal
  Rate this post

  De zon schijnt, we leven buiten en velen zijn druk met het regelen van de vakantie. Op het werk is het een komen en gaan van collega’s. Deze fase wordt vergezeld door allerlei vakantieverhalen.

  Zowel in relatie met jezelf, je partner, je kinderen als op je werk zijn de contacten en de samenwerking in deze periode anders. Je leest eindelijk eens het boek dat al heel lang op je lijstje staat, je staat ineens samen zwetend een tent op een camping op te zetten, je speelt spelletjes met de kinderen of je werkt met andere collega’s door een vakantierooster.

  Hoe gaan wij als praktijk de zomer in?
  Onze zomerperiode begint al vroeg. Alle vijf maten van de Verloskundigenpraktijk, Flora, Janneke, Jorien, Rebecca en Renate, wisselen elkaar af met het vertrekken en terugkomen van vakantie. Voorafgaand aan deze periode trekken we ons samen met Antoinette (In Animo Counselling) terug. We gaan vier dagen op bijscholing en teambuilding in Frankrijk.

  Antoinette: ‘Als counsellor in de Verloskundigenpraktijk Doevendans richt ik mij op de psychosociale kant van de beleving, voor, tijdens en na de zwangerschap. Het ouderschap brengt een levensveranderende fase met zich mee. Het is heel begrijpelijk dat je juist in die fase tegen bepaalde denkpatronen aanloopt. Ook kan de aankomende bevalling ineens geestelijk een hele bevalling zijn waar je als een berg tegenop ziet, of misschien was je bevalling een heftige ervaring. Blijf er niet mee zitten, maar maak een afspraak met mij.’

  Goede zelfzorg
  ‘Tijdens een vliegreis bracht het verhaal van het zuurstofmasker mij op het idee om met de maten van Verloskundigenpraktijk Doevendans naar Frankrijk te gaan. Bij calamiteiten dien je eerst bij jezelf een zuurstofmasker op te doen, alvorens je een ander helpt. Goed zorgen voor een ander begint bij goede zelfzorg! Met vijf maten van de praktijk eens weggaan van de veilige praktijkplek, betekent ook voor hen dat de contacten en de samenwerking eens geheel anders is dan ‘thuis’. Op de praktijk staat – vanzelfsprekend – de cliënt altijd centraal. Nu zet ik hen centraal.’

  Innovatieve ontwikkelingen
  Een aantal mooie uitgangspunten brengt de teambuilding op gang: we maken even écht tijd voor elkaar. We bespreken nieuwe en innovatieve ontwikkelingen die we in de agenda hebben opgenomen. Hierover lees je de volgende keer meer! De maatschapsvergaderingen en de bijscholing vinden – als extra vitamineboost – eens in de buitenlucht plaats.

  Begeleiding en ondersteuning
  Wat heeft dat nou met verloskunde te maken? Het geeft ons de mogelijkheid onbesproken thema’s, die betrekking hebben op de praktijk, op onze samenwerking met elkaar en met jullie, eens onder de loep te nemen. Op de praktijk hebben we de klok en in Frankrijk hebben we de tijd. Hierdoor gaan we stralend richting de zomer en kunnen we jullie, als altijd en de hele zomer lang, vol energie begeleiden en ondersteunen voor, tijdens of na de bevalling.

  Verloskundigenpraktijk Doevendans en In Animo Counselling zijn je graag van dienst!

  Want bij de eerste ademhaal van je kindje begint de weg naar goede zelfzorg, zowel mentaal als fysiek. Door de geboden zorg én de onderlinge samenwerking zetten we jou en je kindje centraal, ook in de zomerperiode!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply