1.2/4 - (2 stemmen)
 • Jij mag er zijn!
  1.2/4 - (2 stemmen)

  Ieder kind is uniek, en ieder kind heeft het recht ten volle gezien te worden, zodat het leert voelen ‘Ik mag er zijn, met alles wie ik ben, in mijn eigen tijd, op mijn Eigen Wijze’.

  Binnen mijn holistische centrum Eigen Wijze geef ik therapie en coaching aan grote en kleine mensen. Dit doe ik volgens mijn eigen werkwijze. Ik geef zorg vanuit het hart, vanuit gelijkwaardigheid en respect.
  Ik werk als holistisch energetisch therapeut, en mijn expertise ligt in mijn werk met kinderen en hun ouders, alsook bij rouw- en verliesverwerking, zowel bij het leven als bij de dood.
  Mijn werk met ouders gaat over het werken met het innerlijke kind van de ouders. Het kind in ons is namelijk de basis. Wat het innerlijke kind in ons heeft meegemaakt in de kindertijd, is bepalend voor hoe wij als ouders met onze kinderen omgaan.

  Het kind is niet zijn gedrag
  Inmiddels begeleid ik vele ouders in de omgang met hun kinderen. Het is een missie van mij, dat ouders leren de boodschap van hun kinderen te begrijpen, alsook dat ouders leren over de bijzondere gevoeligheid die de kinderen van deze tijd in zich meedragen. Dit vraagt een andere benadering, die niet aansluit bij de traditionele opvoeding. Het vraagt geduld, empathie, liefde, gelijkwaardigheid en erkenning van de ouders. Ieder kind verdient het om gezien te worden in zijn totaliteit.
  Het kind is niet zijn gedrag; het gedrag is een uiting van een diepere, onderliggende emotie. Wat is de onderliggende schreeuw, van het moeilijke gedrag? Wat wil het kind zeggen?

  Ik heb zorgen over mijn kind’
  Wanneer ouders contact met mij opnemen met een hulpvraag over hun kind, werk ik in bijna alle gevallen met de ouders. Dit doe ik veelal met de moeder, omdat een moeder met haar kind een bijzondere symbiose heeft. Hierdoor is het mogelijk voor mij om, in het contact met moeder, haar zorgen over het kind te vertalen. De vertaling doe ik vanuit een zielencontact en breng ik terug naar het leven van de ouder. Wanneer de ouders zien en voelen wat het kind hen wil zeggen met zijn of haar gedrag, en hun benadering naar het kind gaan aanpassen, zie je dat het moeizame gedrag verdwijnt.
  Wij hebben onze kinderen het leven gegeven, maar die willen dat wij ons leven gaan leven en inrichten zoals wij werkelijk zijn bedoeld, loskomend van oude pijn, patronen, structuren en conditioneringen zoals de ouder die zelf heeft geleerd in het gezin van herkomst.

  Een spiegel voor ons
  Kinderen van deze tijd bezitten een eigen wijsheid die nog niet altijd begrepen wordt en soms ook niet overeenkomt met wat hen als waarheid wordt aangereikt. Ze hebben een sterke spirituele basis; dat wil zeggen dat ze vaak heel goed weten wie ze zijn en waar ze willen zijn. Voor de mensen die daar nog heel ver vandaan staan, is dat best even wennen. Deze kinderen zijn dan ook niet voor niets een spiegel voor ons: ze laten ons de dingen zien. Ook dragen ze onverwerkte trauma’s of onze blinde vlekken uit. Totdat de ouder zich dit bewust wordt, zal het kind in meer of mindere mate uitingen van angsten, woede, verdriet of eenzaamheid laten zien. En dit zijn maar een paar voorbeelden die zich voor kunnen doen.

  Het gevolg is, dat kinderen van deze tijd zich soms om allerlei redenen niet kunnen ontwikkelen volgens hun eigen tempo. Deze kinderen leven en denken vanuit hun gevoel en hebben daardoor veel moeite met oude (gedrags)patronen, waarden en normen.

  Ontmoeting in de praktijk
  Kinderen die problemen ervaren rondom hun hooggevoeligheid en zich hierdoor niet prettig voelen, kinderen die verdriet of zorgen hebben of kinderen die paranormale klachten hebben, krijgen van mij zelf begeleiding. Kinderen die verdriet ervaren rondom een echtscheiding of over het verlies van een dierbare, komen bij mij met hun vragen en worstelingen hierover. Deze kinderen vragen dan naar mij en willen dan ook alleen bij me komen. Dat is hartverwarmend en groots. Zij voelen zo vanuit hun hart, en ze voelen dat ik op die laag met hen communiceer. Ik vang hun aandacht. Waardoor? Door het hartscontact. ‘Jij bent jij en dat is bijzonder’, en dat vertel ik ze!

  Mijn streven in het werken met gezinnen is dat er heelheid, harmonie en wederzijds respect ontstaat, dat ouders de onschatbare waarde van hun kinderen weer leren zien en dat ze samen weer verder kunnen. Maar dan bewuster, intenser en gelukkiger.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply