Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jong geleerd is oud gedaan
  Rate this post

  Een gezond gebit is belangrijk voor een goede gezondheid. Een mooie lach geeft zelfvertrouwen. Gezonde tanden voorkomen klachten. Om een gezond gebit te krijgen of te houden, is het belangrijk dat men al op jonge leeftijd leert wat een goede mondverzorging inhoudt. Hoe beter er voor de tanden wordt gezorgd, hoe gezonder ze blijven; hopelijk met als resultaat dat er in de toekomst minder behandeld hoeft te worden.

  Al bij de geboorte van je kindje is een deel van het blijvend gebit onder het tandvlees in het kaakbot aanwezig. ­Daardoor kunnen ontstekingen aan het melkgebit schade toebrengen aan de nog niet doorgebroken blijvende tanden. Ook kunnen vroegtijdig verloren melktanden of -kiezen voor ruimteproblemen zorgen. Probeer slechte gewoonten, zoals slecht en/of slordig tandenpoetsen, langdurig fles- of speengebruik of duimen, maar ook het vaak eten of drinken van zoetigheid, zoveel mogelijk te voorkomen of af te leren.

  Jong en oud welkom bij mondhygiënist
  Natuurlijk neem je je kind al jong mee naar de tandarts, maar ook een bezoek aan de mondhygiënist is erg belangrijk. De mondhygiënist, is namelijk de specialist in preventie. Annemiek van De Mondzaak geeft informatie over het verkrijgen en behouden van een gezond melk- en blijvend gebit en oefent samen met je kind een goede manier van poetsen. Als het nodig is, wordt het gebit ook gereinigd.
  Wanneer een kind ouder wordt, in de puberteit komt of een beugel krijgt, is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist ook zeer gewenst. Het reinigen van het gebit met een beugel is veel lastiger en adviezen op maat zijn dan noodzakelijk. Het uiteindelijke doel is natuurlijk een gezonde, mooie rij witte tanden.

  De Mondzaak staat voor goede mondzorg; niet alleen bij volwassenen, maar ook voor kinderen. Kinderen enthousiast maken voor een gezond gebit vindt Annemiek een leuke uitdaging.

  Direct toegankelijk
  De Mondzaak is er voor iedereen, van jong tot oud, en is toegankelijk zonder verwijzing van de tandarts. Voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten geheel door de verzekering vergoed, omdat ze onder de basiszorg­verzekering vallen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply