Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jong geleerd!

  Vlak voordat ik Karin leerde kennen, was ik een 16-jarig onzeker meisje. Overdonderd en in beslag genomen door de pubertijd. Van tijden met positieve insteek naar tijden met veel negatieve gedachten. Meestal waaiden deze negatieve periodes vanzelf weg, maar toen ik er in eentje bleef haken wist ik me geen raad.

  Na lang twijfelen ben ik naar mijn ouders gegaan. Gelukkig kon ik er met hen over praten en konden we kijken waar en bij wie ik mijn verhaal kwijt kon. Via via werd ik aan Karin gekoppeld.

  Met knikkende knietjes en een steen in mijn maag ging ik naar onze ontmoeting met de verwachting dat ik ineens over alles wat me dwars zat moest praten. Ik werd direct op mijn gemak gesteld. Het was gelijk duidelijk dat Karin een warm mens is en ze legde uit wat ze voor me kon betekenen.

  De gesprekken waren totaal niet geforceerd en ze legde de keuze bij mij of ik het al over dingen wilde hebben. Ze drukte me ook op het hart dat als het voor mij niet goed voelde dat ik dat gewoon tegen haar kon zeggen. Hoewel ik nog steeds terughoudend was, wist ik dat als iemand me kon helpen, Karin dat was. Ze heeft me heel erg geholpen met de dingen waar ik tegenaan liep.

  Een van de dingen die ik van haar heb geleerd en die ik nog steeds doe, is iets kleins maar wel heel waardevol om je toch te focussen op het positieve. Elke avond als ik in bed lig schrijf ik drie dingen op waar ik blij van werd die dag. Dit kunnen dingen zijn als ‘het zonnetje scheen vandaag’ tot ‘ik ben vandaag geslaagd’. Het klinkt zo eenvoudig, maar het zorgde voor een grote impact op hoe ik naar de dag kijk.

  Sinds de gesprekken met Karin sta ik veel beter in mijn schoenen. Ik was niet ineens 100% gelukkig of 100% positief, maar ik wist wel hoe ik dat kon worden en welke stappen ik daarvoor moest zetten.

  Ik ben nu een jaar verder. Natuurlijk ben ik vanaf de start van de gesprekken niet altijd positief geweest, helemaal met de gekke wereld van nu is dat niet mogelijk. Elke keer als ik me weer zo negatief voel en mezelf er even in mee laat gaan, kan ik me toch weer focussen op de dingen die ik heb geleerd van Karin.

  Isa (17)

  De vijf pijlers van de inspiratieboom:
  – Alles mag er zijn
  – Leren om op een andere manier te kijken
  – Liefdevolle aandacht geven
  – Beweging creëren
  – Eigenaarschap, zelf de regie nemen over jouw leven

  Over de inspiratieboom
  Karin maakt in haar coaching gebruik van een combinatie van verschillende methoden (waaronder ACT, NLP en Systemisch werken), afgestemd op jouw behoeftes c.q. vragen. Dit gaat altijd gepaard met een goede dosis humor.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply