Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jonge meisjes al aan de pil?
  Rate this post

  Op welke leeftijd ben jij begonnen met de pil? Voor anticonceptie, menstruatieklachten of misschien voor acne? Veel vrouwen slikken de pil langdurig en beginnen vroeg. Vanaf 13 jaar is zeker geen uitzondering. Wij homeopaten vinden dat een verontrustende ontwikkeling.

  Een meisje heeft tijd nodig om tot vrouw uit te groeien Zijn er klachten tijdens deze ­hormonale ontwikkeling, dan is dat een ziekte die om genezing vraagt. De anticonceptiepil zal deze alleen maar onderdrukken, en zo woekert de ziekte op de achtergrond onverminderd door. Later zien we vervolgens allerlei klachten zichtbaar worden, zoals vruchtbaarheids-, baarmoeder- of overgangsklachten. Is het een verrassing dat er nu een ware epidemie is van hormonale ziekten, zoals schildklie­rproblemen, borstkanker, osteoporose of ernstige ­overgangsklachten? Ook de opkomst van vruchtbaarheidsproblemen bij mannen komt mede door het langdurige pilgebruik door hun (groot)moeders. Geef je dochter een goede behandeling als ze menstruatieklachten heeft, in plaats van direct de pil. Ze zal er haar hele leven voordeel van hebben. Het hormonale systeem is een prachtig maar ingewikkeld systeem van onderlinge feedback tussen hypofyse, schildklier, bijnieren enzovoort. Het werkt met minieme hoeveelheden, waarbij de huidige anticonceptie – ook de Mirenaspiraal – een olifant in de porseleinkast is.
  Zijn we tegen anticonceptie? Nee hoor, maar gebruik het alleen als anticonceptie, of liever: kijk eens naar alternatieven die minder ­belastend zijn.
  Homeopathie werkt ook met minieme hoeveelheden en is de ideale geneeswijze bij hormonale ziektes, van puberende meisjes tot vruchtbaarheids-, menstruatie- en overgangsklachten of ernstiger vormen zoals schildklierziekten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply