Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jouw buik in balans

  Iedereen heeft wel eens buikpijn. Als je ongesteld moet worden, of als je nodig naar het toilet moet. Maar als je dagelijks last hebt van buikkrampen, een verstoorde stoelgang, een opgeblazen buik en winderigheid, dan kun je daar goed je buik van vol hebben.

  Circa 5 tot 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van een prikkelbare darm. Een ellendig syndroom dat jouw leven nadelig kan beïnvloeden. Met shiatsu en segmentale massage kan ik jouw prikkelbare darm behandelen, zodat jouw klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Een belangrijke oorzaak van darmklachten is een verstoorde balans in het autonome zenuwstelsel. Hierdoor is het niet duidelijk voor de darm wanneer hij actief moet zijn en wanneer niet. De manuele therapie shiatsu zorgt voor meer balans tussen lichaam en geest. Ook worden de signalen tussen de darmen en de hersenen beter overgedragen. Tijdens deze behandeling oefen ik met mijn handen druk uit op bepaalde plekken, die in verbinding staan met jouw darmstelsel. Dit heeft een gunstig effect op je darmen én op jouw hele wezen.
  Bij segmentale massage gebruik ik therapeutische massagetechnieken en manipulaties, die vooral invloed hebben op het bindweefsel. Vanuit het ruggenmerg ontspringen vele zenuwen en elke zenuw bestuurt een totaalpakketje van een stukje huid, spier, bot en orgaan. Door segmentale massage wordt de balans in dit totaalpakketje hersteld. Door in een bepaald segment te masseren, beïnvloed ik het hele darmgebied. Hierdoor gaat het darmstelsel beter functioneren, waardoor je minder last hebt van jouw prikkelbare darm. Bovendien is de behandeling heel ontspannend, waardoor het zelfherstellend vermogen extra wordt aangezet. Zo ervaar je meer vitaliteit en een betere weerstand tegen invloeden van buitenaf.

  Bij Manuele praktijk Anna kun je terecht voor de behandeling van diverse klachten. De behandelingen werken stressverlagend, helpen tegen pijn en ondersteunen je algemene gezondheid. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen vanuit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply