Rate this post
 • Jouw échte kleding must-haves
  Rate this post

  Je weet niet waar je moet beginnen in je kledingkast. Je hebt van alles wat en bijna niks matcht echt met elkaar. Het is een regelrecht zootje. Je hebt 15 verschillende truien maar toch klaag je om de week dat je “niks hebt om te dragen”. Iedere vrouw heeft een paar items nodig die overal bij kunnen, die altijd gewoon goed zijn, in welke omstandigheid dan ook. Hoe zorg je nou dat je kleding koopt die je echt gaat dragen?

  Matchy-matchy
  Super leuk, zo’n knalblauwe glitterblouse, maar wanneer ga je die nou echt dragen? En die roze Crocs, waren die echt nodig? Hoe leuk felle kleuren en gewaagde patroontjes ook zijn, vaak zijn ze lastig te combineren. Door in je kledingkast voor een neutraal kleurenpalet te gaan, kun je in het vervolg met je ogen dicht je kleren bij elkaar zoeken. Dit scheelt een hoop tijd in de ochtend en zo zie je er altijd stijlvol en modebewust uit. Goede kleuren om zo’n neutraal palet te creëren zijn:

  – Zandkleuren
  – Bruintinten
  – Groentinten
  – Lichtblauw
  – Wit
  – Zwart
  – Grijstinten

  By-bar is een merk uit Amsterdam dat perfect geschikt is om een tijdloze kledingkast samen te stellen. De kleren zijn niet trendgevoelig, maar toch excentriek en perfect te combineren met andere stukken uit je kast. De kleding is comfortabel en gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor het zowel modieus als milieubewust is.

  Goede kwaliteit
  Je hebt een broek op de kop getikt voor een paar euro, maar na een keer wassen krijg je hem nauwelijks nog over je kont en nog een wasbeurt later begint ‘ie aan alle kanten uit elkaar te vallen. “Goedkoop is duurkoop”, zei oma altijd, maar gelijk had ze achteraf wel. Fast fashion is vaak gemaakt met goedkope materialen en is slecht in elkaar gezet. Het is zelfs gemaakt om kort mee te gaan, zodat je snel weer wat nieuws koopt. De kleding worden dus op een ontzettend onethische manier geproduceerd; zeker niet de moeite waard om je geld aan uit te geven. Mos Mosh maakt duurzame kleding van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf vind zijn oorsprong in Denemarken en streeft naar luxueuze, kwalitatieve kleding met een twist.

  Duurzaamheid
  Je koopt kleren zonder erover na te denken hoe je ze gaat dragen en vervolgens hangen ze jaren in je kast of eindigen ze uiteindelijk in een zak voor de inbrengwinkel. Ontzettend zonde natuurlijk, want het was wel een heel leuke blouse, gekocht in de uitverkoop of gewoon omdat ‘íe te leuk was om te laten liggen. Wist je dat een t-shirt en een spijkerbroek samen al meer dan 9500 liter kosten? Dit staat gelijk aan minimaal 146 keer douchen. Zonde dus, als je kleren koopt zonder echt doel.

  Must-haves
  Wat zijn nou die items die je echt nodig hebt? Die tijdloze items die altijd goed zijn, ongeacht de rest van je outfit. Een wit shirt/blouseje is altijd goed. Deze kun je op een casual manier dragen, maar kan ook prima onder een blazer. Verder is een zwarte broek altijd goed. Zwart kleed af en kan met alle kleuren, patronen en stoffen gecombineerd worden. Een goed paar sneakers is ook essentieel in je kledingkast. Ga wederom voor een zwart of wit paar, zodat je zowel naar kantoor kunt dragen als naar een lange wandeling. Iedere vrouw moet natuurlijk ook in bezit zijn van in ieder geval één goed paar jeans. Ga voor eens stijl die goed past bij jouw figuur, zodat je je altijd lekker voelt in je spijkerbroek. Als laatste is een grote, stevige tas belangrijk. Ja-ha, we weten hoe verleidelijk het is om voor elke outfit een andere tas te kopen maar praktisch is het absoluut niet. Probeer daarom te zorgen dat je een tas hebt waar je al je spullen inpassen en die bij elke outfit past. Op deze manier zorg je dat jij het optimale uit je kleding haalt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply