Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw eigen kraamverzorgende, de hele kraamtijd!
  Rate this post

  De eerste dagen na de bevalling zijn heftig en meestal heel mooi en bijzonder. Je maakt kennis met je nieuwe baby én komt bij van je bevalling. Of het nu je eerste kindje is of niet, er komen altijd een hoop dingen op je af.

  De hormonen razen nog door je lichaam, dus er zullen een hoop kraamtranen vloeien. De kraamtijd is een turbulente tijd en wat je echt nodig hebt, is iemand die voor jou en je gezin klaarstaat in deze periode.

  Jullie gezondheid
  De kraamverzorger ondersteunt jullie in deze periode op verschillende manieren. Het is natuurlijk haar belangrijkste taak om de gezondheid van jou en je baby in de gaten te houden. Ze voert daarom geregeld controles uit op jullie allebei. Je baby wordt gewogen en getemperatuurd. Ook wordt gekeken of je kindje goed drinkt, poept en plast. Indien nodig wordt er snel contact opgenomen met de verloskundige of de huisarts.

  Hulp bij verzorging
  De kraamverzorger helpt daarnaast bij de verzorging van je kindje. Helemaal als het je eerste kindje is, zijn veel dingen helemaal nieuw. De kraamverzorger laat zien hoe je je baby kunt wassen, voeden en verschonen. Natuurlijk komen ook de veiligheid in huis, allergieën en het bijkomen van de zwangerschap aan bod tijdens de achtdaagse kraamtijd.

  Aandacht voor het hele gezin
  Aan de kraamverzorgende kun je álles vragen. Natuurlijk besteedt de kraamhulp ook veel aandacht aan de rest van het gezin. Omdat de kraamtijd heftig en emotioneel kan zijn, is er altijd een eerste intakegesprek waarbij jouw wensen besproken worden. Op die manier weet je zeker dat je een kraamverzorgende krijgt bij wie jij helemaal jezelf kunt zijn. Jouw kraamtijd is immers het fijnst als je ondersteund wordt door iemand die je vertrouwt!

  Kleinschalige kraamzorg
  Al meer dan 3000 moeders gingen jou voor en zijn begeleid door Elmar Kraamzorg. De organisatie is kleinschalig en je krijgt gedurende de zorgperiode één kraamverzorgster. Elmar: ‘Alleen bij wijze van uitzondering is er een wisseling van kraamverzorgende. Doordat je zowel door de week als in het weekend dezelfde persoon over de vloer hebt, voelt dit snel ontspannen en persoonlijk aan!’

  ‘Aandacht voor ons én de hond’
  Wat een fijne ervaring is onze kraamweek. De deskundigheid en begeleiding van kraamhulp Natasja waren bijzonder. De klik was er zeker met dank aan een goed intakegesprek. Ik zag er erg tegenop met betrekking tot onze hond en hoe een kraamhulp daarop zou reageren. Natasja heeft niet alleen ons het vertrouwen gegeven dat wij de zorg zelf aan kunnen, maar ook onze Berner Evy kreeg de nodige liefde en aandacht. Bedankt voor een heerlijke eerste week met onze Fedde! – Marina

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply