Rate this post
 • Jouw huid in de hoofdrol
  Rate this post

  In de winterperiode kunnen sommige huidproblemen meer op gaan spelen. Kou en wind spelen een wreed spel met je huid die het toch al te verduren had. Aan die weersomstandigheden kun je weinig veranderen, maar aan de conditie van je huid wél. Daarom is het nu dé perfecte tijd om je huid eens goed onder de loep te nemen of een behandeling te ondergaan die je goed voorbereidt op de zomer.

  Huidverbetering
  Je kunt je rimpels, acnelittekens, chirurgische littekens en striae bestrijden met een peeling of microneedling, maar er is een manier die dieper werkt en de huidvernieuwing nóg beter activeert: de fractional laserbehandeling met de ‘Ellipse Frax 1550’. Door de laser kan je lichaam het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen, waardoor de fijne lijntjes minder worden en je huid er frisser uitziet. Tegelijkertijd wordt het huidoppervlak vernieuwd, waardoor het huidpigment en de grootte van de poriën verbetert.Bij een fractional laser wordt de laser in heel kleine stukjes verdeeld. Vergelijk het maar met de druppels water uit de douchekop. Op die manier wordt er slechts een fractie van de huid geraakt: effectief, gericht en heel gecontroleerd. Daardoor kun je heel specifieke plekken op je huid aangepakt worden. Niet alleen kan je gezicht worden behandeld, ook is het mogelijk om huidschade op je hals, decolleté en armen te behandelen.
  De behandeling kan een licht brandend gevoel geven, maar omdat er meestal een verkoelende en verdovende crème wordt gebruikt, valt het heel erg mee. Afhankelijk van het te behandelen oppervlak duurt de behandeling 15 tot 45 minuten. Het herstel is minimaal. Op de dag van de behandeling is er roodheid. Deze neemt met de uren af. De volgende dag kun je weer gewoon op je werk verschijnen.

  Laserontharing
  Wist je dat de winter dé perfecte periode is om van on­gewenste haargroei af te komen? Je doet er namelijk goed aan om je huid na de behandeling een poosje niet bloot te stellen aan de zon. Apollo Beauty maakt gebruik van de beste lasers tegen definitief ontharen: een Alexandriet en een Nd:YAG laser. Het bijzondere is dat ze ook geschikt zijn voor het definitief ontharen van een donkere huid. De laser geeft precies de golflengte af die door het pigment in de haar wordt opgenomen. Hierdoor raken het haartje en het haarzakje oververhit en wordt het haartje vernietigd. Omdat niet iedere haar zich in dezelfde groeifase bevindt, zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. Omdat witte of blonde haren geen of nauwelijks pigment bevatten, kunnen ze niet met de laser behandeld worden en alleen defintief verwijderd worden met behulp van elektrisch ontharen.
  Behalve voor ontharen, zijn de lasers ook geschikt om pigmentvlekken te behandelen. Wist je dat de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorg een gedeelte van de behandelingen in het gezicht vergoeden? Apollo voldoet aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars. Omdat Apollo os aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapie (NVH) en een AGB-code heeft, kunnen patiënten na de behandeling de factuur bij de zorgverzekeraar declareren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply