Rate this post
 • Jouw huid in eigen hand
  Rate this post

  Een mooie huid betekent voor iedereen iets anders. De een is al zielsgelukkig als puistjes even uit beeld blijven, een ander is pas tevreden bij een stralende, glanzende en strakke huid. Waar de meeste mensen het over eens zijn, is dat oneffenheden zoals pigmentvlekken in ieder geval storend zijn.

  Maar wist je dat uit onderzoek zelfs blijkt dat iemand met pigmentvlekken ouder wordt geschat dan iemand met alleen rimpels? Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Toch heeft zo’n 9 op de 10 mensen last van pigmentvlekken. Dat betekent dat je zeker niet de enige bent!

  Verschillende soorten
  Een pigmentvlek ontstaat wanneer er plaatselijk meer pigment ophoopt. Dit wordt ook wel ‘hyperpigmentatie’ genoemd. Er zijn verschillende typen pigmentvlekken:
  – Post-inflammatoire hyperpigmentatie: Dit kan ontstaan doordat er veel wrijving of irritatie aan de huid is, of ontstaat na een wondje. Hierdoor wordt er door de druk op de huid meer pigment aangemaakt in de huidcellen wat zich ophoopt.
  – Melasma: Dit wordt ook wel ‘hormonale hyperpigmentatie’ genoemd. Door een schommeling in de hormoonbalans wordt er een ander hormoon geactiveerd: het melanocytenstimulerend hormoon (MSH). Dit hormoon zorgt ervoor dat de afgifte van pigment wordt vergroot. Tijdens de zwangerschap of overgang of tijdens het slikken van de pil of het stoppen met de pil, of tijdens een andere hormoonschommeling, kan deze hyperpigmentatie ontstaan.
  – Hyperpigmentatie veroorzaakt door uv-straling: Dit wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon, zonnebank of zelfs door binnenverlichting. De delen van de huid die worden blootgesteld aan de zon, vertonen dan kleine donkere plekjes. De plekjes zijn licht tot donker van kleur en zeer verspreid over de blootgestelde delen van de huid.

  Goede oplossingen
  Gelukkig zijn er manieren om de vorming van pigmentvlekken te tegen te gaan, en nog mooier: om de bestaande pigmentvlekken te verminderen. En wist je dat de winter het uitgelezen moment is om dit aan te pakken? Dat komt doordat zonlicht dan het minst fel is en de huid het gemakkelijkst van de behandelingen kan herstellen. Maar hoe ziet zo’n behandeling er dan uit?

  Zelf in de hand
  Bij Tijdloos Beauty maken de specialisten gebruik van de producten van MeLine. Hiermee kun je heel precies de juiste producten afstemmen om precies jouw type pigmentvlek aan te pakken. De behandeling gebeurt deels door de huidspecialisten, maar ook deels door jou zelf. De laatste drie stappen van het proces voer je namelijk gewoon thuis uit met de producten van MeLine. Een mooiere, frisse huid heb je dus zelf in de hand!

  Geen bruine snor meer!
  ‘Nu ik begin veertig ben, merk ik dat ik ineens bruine vlekken in mijn gezicht heb. Ze zitten naast mijn ogen en ook rond mijn mond, waardoor het lijkt alsof ik een soort ‘chocolademelksnor’ heb. En dat ziet er niet mooi uit! Ik kwam erachter dat dit pigmentvlekken waren en dat ze onder andere door veranderingen in de hormoonhuishouding, de zon en huidirritatie kunnen ontstaan. Daar was ik mooi klaar mee! Gelukkig vertelde de huidspecialist me ook dat er meerdere dingen konden helpen tegen deze lelijke vlekken.’

  ‘Dagelijks meerdere keren smeren met een crème met SPF30, en het dan níét vergeten zoals ik vaak doe. De reeds bestaande vlekken konden behandeld worden met een MeLine-behandeling. Ik heb een kuur gevolgd en het werkt goed, want de pigmentvlekken zijn bijna niet meer zichtbaar. Mijn huid is weer een stuk mooier en egaler en die bruine snor is gelukkig verleden tijd.’

  Jolanda (43)

  Over Tijdloos Beauty
  Leef, lach en heb je huid lief! Dát is het motto van de beautyspecialisten van Tijdloos Beauty. Een mooie huid helpt je om je fijn te voelen, en die verzorg je van binnen én van buiten. Op verschillende manieren helpen de beautyspecialisten jou daar een handje bij. Is mooi oud worden jouw voornaamste doel? Of wil je eindelijk je acne grondig aanpakken? Met de huidverbeterende behandelingen (die vaak ook nog vergoed worden) worden jouw huidproblemen verholpen. Toe aan een momentje voor jezelf? Terwijl jij heerlijk ontspannen op de behandelstoel ligt en ontsnapt aan de alledaagse drukte, wordt jouw huid ook in de watten gelegd met natuurlijke producten. Onmisbaar voor een mooie, gezonde en stevige huid is goede voeding. Daarom ontvang je bij Tijdloos Beauty ook voedingsadvies bij huidproblemen. De beautyspecialisten volgen de nieuwste technieken op beautygebied op de voet, en zorgen ervoor dat de beste technieken en de behandelingen elkaar aanvullen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply