Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw huid in kaart gebracht
  Rate this post

  Iedereen heeft er wel eens last van: een huid die er minder fris uitziet dan normaal. Misschien heb je wat ongezonder gegeten, heb je niet zo gelet op de juiste verzorging of zijn er ‘uit het niets’ onzuiverheden ontstaan.

  Daarnaast kunnen stress en spanning invloed hebben op de huid, doordat de doorbloeding verslechtert en afvalstoffen minder kunnen worden afgevoerd. Welk huidprobleem jij hebt, heeft vaak veel te maken met je huidtype en het gebrek aan passende verzorging daarvoor. Tijd voor wat extra aandacht voor je huid!

  Wat heeft jouw huid nodig?
  Wat jouw huid in deze periode het meest nodig heeft, is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw huidtype en -conditie. Maar wat is het verschil daartussen? Met je huidtype wordt je geboren en deze verandert niet gedurende je leven, of hooguit heel traag. Je huidconditie is altijd een momentopname en kan variëren door omstandigheden. Rook je veel, bevind je je veelvuldig onbeschermd in de zon of drink je onvoldoende water, dan kun je dit terugzien aan de huidconditie.

  Huid in balans
  De huidtypes kun je opdelen in vier categorieën: normaal, droog, vet en gemengd. De normale huid is een evenwichtige huid, dat wil zeggen dat deze niet te vet en ook niet te droog is. Veel mensen zijn echter niet gezegend met zo’n gebalanceerde huid, en vaak slaat de balans naar een van beide kanten uit.

  Vette of droge huid
  Een droge huid kun je herkennen aan een trekkerig en soms ruw gevoel. Ook ziet de droge huid er vaak wat dof uit. Dat komt doordat dit huidtype minder talg produceert dan een ‘normale’ huid. Vaak kan de huid hierdoor ook minder vocht vasthouden, maar let op! Een vochtarme huid is niet voorbehouden aan de droge huidtypes, vochtarm is namelijk een huidconditie en niet een huidtype. Een vette huid heeft een verhoogde talgproductie. Daardoor voelt de huid ook daadwerkelijk vettiger aan, glanst die meer en zijn de poriën groter en zichtbaarder.

  Lastig te achterhalen
  De gemengde huid, de naam zegt het al, is in feite meerdere huidtypes ineen. De huid van de T-zone is vet, terwijl de huid van de wangen doorgaans een stuk droger is. Welk type verzorging voor jouw huid het meest geschikt is, kan best lastig zijn te achterhalen. Een huidspecialist kan je hierover adviseren.

  Diepere huidlagen zichtbaar maken
  Bij Allure Hair & Beauty werken de specialisten met de Observ 520 van Sqinno om de huid heel nauwkeurig in kaart te kunnen brengen. Hiermee kun je meer inzicht verkrijgen in de conditie van de huid. Veel huidaandoeningen ontstaan in de diepere huidlagen en zijn pas later zichtbaar. De scan brengt ook deze diepe huidlagen in beeld, en zodoende kun je achterhalen waar en waarom bepaalde problemen op de gezichtshuid ontstaan en de juiste behandeling bepalen.

  Wist je dat…
  …de Observ520 acht verschillende huidverschijnselen zichtbaar kan maken? Denk daarbij aan de activiteit van de talgklieren, huidschilfering, zonschade en adertjes in de huid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply