fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jouw huid mag weer gezien worden!

  De jaren kunnen sporen achterlaten op je huid. Littekens als markeerders van verschillende momenten uit je leven. Zo worden het herinneringen aan gebeurtenissen die je daardoor niet snel vergeet. Soms mooie: de geboorte van een kind. Maar soms ook minder fijne herinneringen, zoals een ongeluk, huidaandoening als acne of ziekte. Maar dat je deze herinneringen, mooi of slecht, met je meedraagt, betekent niet dat je ze aan de buitenkant zichtbaar wil hebben.

  Want het vervelende van littekens is niet alleen dat je er fysiek last van kunt hebben, ook gevoelsmatig kan het je dwarszitten. Je kunt je onzeker voelen, of getroffen worden door herinneringen wanneer je in de spiegel kijkt. En misschien zit je ook niet te wachten op onwelkome vragen van mensen die je niet eens goed kent.

  Razendsnelle ontwikkelingen
  Eeuwenlang hebben we moeten accepteren dat wanneer een litteken eenmaal gekomen is, het ook niet meer zal weggaan. Want nadat een wond genezen is, blijft het litteken een tijdje rood. Na volledige genezing verandert het stukje huid in een witte, pigmentloze en soms rafelige plek. En daar was tot voor kort dus niets meer aan te doen. Maar dat de ontwikkelingen in beautyland razendsnel gaan, betekent ook dat littekens niet meer voor eeuwig zijn.

  Speciaal voor jou gemaakt
  Wanneer jij een litteken niet jouw uiterlijk wilt laten bepalen, dan kun je camouflagetherapie overwegen. Dit is een behandeling waarmee huidaandoeningen en kleurafwijkingen op de huid met speciale camouflageproducten worden gecamoufleerd zodat ze minder opvallen. Deze producten zijn specifiek ontwikkeld voor camouflage, zowel wat betreft houdbaarheid, slijtvastheid en vochtbestendigheid. Hierbij werk je nauw samen met de specialist, zodat de kleur wordt samengesteld die jouw eigen tint zo dicht mogelijk benadert. Op basis hiervan wordt er speciaal voor jou een crème gemaakt die je zelf thuis kunt aanbrengen wanneer je dat wilt. Daarbij leert de specialist je van tevoren de technieken om de crème zo natuurlijk en zorgvuldig mogelijk aan te brengen.

  Van binnenuit
  Er zijn steeds meer mogelijkheden om je huid er op haar best uit te laten zien. Maar het is ook zinvol de huidconditie zélf te verbeteren. En dat kan door de Dermapenbehandeling te combineren met de Fractional Laserbehandeling. Waar de Fractional Laser voornamelijk dieper in de huid zijn werk doet, doet de Dermapen dat aan het huidoppervlak. Hoe dat gebeurt? De Dermapen maakt honderden microgaatjes in de huid, onzichtbaar voor het blote oog. Dit activeert het natuurlijke herstelproces van de huid en zo komt huidverbetering op gang. De Fractional Laser geeft laserstralen af en vormt zo een warmtekolom diep in de huid. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw weefsel, waardoor de huid herstelt en nieuw collageen aanmaakt. Dat draagt bij aan een gladdere, egalere huid. En zo mag jouw huid weer gezien worden!

  Hulp bij huidproblemen
  Heb jij last van (één van) de volgende huidproblemen? Dan ben je bij Vital Huidinstituut op de juiste plek om je huid te verbeteren!
  – acne, mee-eters en onderhuidse ontstekingen
  – pigmentvlekken
  – een rokershuid
  – (acne)littekens of vlekjes
  – een verouderde, vale huid
  – rimpels en (fijne) lijntjes
  – zonschade

  Met 27 jaar ervaring is Vital Huidinstituut dé huidspecialist in de regio. Een vergoeding door de zorgverzekeraar is mogelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Inge op september 14, 2019, 1:39 pm

  Wat een interessant artikel!

  Beantwoorden →