Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw huid weer gezond
  Rate this post

  Sommige behandelingen aan je huid laten zich niet oplossen met een eenvoudige crème of iets dergelijks. Daarvoor is specialistische hulp nodig: de hulp van een huidtherapeut!

  Littekentherapie
  Een litteken gaat nooit meer weg. Het kan minder mooi of pijnlijk zijn en zelfs zorgen voor een bewegingsbeperking. Met littekenmassage, ondersteund door het gebruik van siliconenpleisters of
  tape zul je minder worden beperkt in je bewegingen en met behulp van lasertherapie kan het litteken minder zichtbaar worden gemaakt.

  Oedeemtherapie na oncologische ingrepen
  Na een ingreep waarbij lymfeklieren zijn weggenomen, zoals nogal eens bij een borstoperatie gebeurt, kan oedeem (een opeenhoping van vocht) ontstaan. Met een speciale massagetechniek zoals lymfdrainage, oedeemgrepen of lymftaping zorgt de huidtherapeut ervoor dat het vocht wordt afgevoerd. Dit vermindert de pijn en bevordert de wondgenezing. Aansluitend volgt vaak ambulante compressietherapie in de vorm van zwachtelen, waarna wordt toegewerkt naar het aanmeten van een therapeutische elastische kous die het behaalde resultaat behoudt.

  Therapeutische elastische kous
  Wanneer je last hebt van lymfoedeem, kan een therapeutische elastische kous een uitkomst zijn. Voor het aanmeten hiervan kun je bij de huidtherapeut terecht. Wist je dat dergelijke kousen er tegenwoordig in alle soorten en kleuren zijn?

  Definitief ontharen
  Het kan heel vervelend zijn wanneer je last hebt van overmatige haargroei. Soms is dit het geval op plaatsen waar van nature al enige haargroei is, maar het kan bij vrouwen ook voorkomen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Er zijn verschillende manier waarop je definitief van die ongewenste haargroei kunt afkomen, zoals elektrische epilatie of IPL ontharing. Je huidtherapeut kan je adviseren over de wijze die voor jou het meest geschikt is.

  Acnetherapie
  Acne is een aandoening van de talgklier, die meestal begint in de puberteit en rond je 25e jaar weer verdwijnt. Onder invloed van hormonen worden deze talgklieren actief. Wanneer het om een enkel jeugdpuistje hier en daar gaat, is er meestal niets aan de hand. Acne kan echter veel ernstiger vormen aannemen en voor forse ontstekingen zorgen. De huidtherapeut kan de aandoening verminderen en verbeteren. Naast een behandeling in de salon krijg je ook adviezen mee om je huid thuis op de juiste manier, en met de juiste producten, te verzorgen.

  Tatoeage verwijderen
  Toen je hem liet zetten, had je niet gedacht dat je er ooit vanaf wilde, maar toch kun je er spijt van krijgen. Omdat het bepaalde herinneringen oproept aan een tijd of persoon die je het liefst zo snel mogelijk vergeet, omdat het resultaat je direct al niet aanstond of om nog een andere reden. Gelukkig is je tatoeage met een laser te verwijderen. Afhankelijk van de diepte waarop de tatoeage is aangebracht en de kleuren die gebruikt zijn, heb je over het algemeen tussen de vier en acht behandelingen nodig. Pigment- en ouderdomsvlekjes kunnen overigens ook op deze manier verwijderd worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply