Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jouw kerstcadeautje? Een fit en gezond lijf!

  Jouw gedachten bij de feestdagen hebben twee kanten. De ene kant kijkt reikhalzend uit naar al die lekkere chocoladepepernoten, kerstkransjes, oliebollen en viergangendiners. De andere kant maakt zich vooral druk: hoe ga je met al dat eetgeweld nog in je mooie feestjurkje passen? Want écht zin om naar zo’n klamme, overvolle sportschool te fietsen om die calorieën eraf te trainen heb je eerlijk gezegd niet.

  Is het bovenstaande herkenbaar? Je hoeft niet lang in tweestrijd te blijven. Tijd om op een leuke manier aan je lijf en conditie te werken, zodat jij fit én fris de feestdagen tegemoet gaat (en in je feestjurkje past!)

  Wat ga je doen?
  Jouw nieuwe work-out bevindt zich niet in een volle, benauwde sportschool, maar in de frisse buitenlucht. Ben je al bekend met bootcamptraining? De naam doet je misschien doet denken aan die pittige driltrainingen van het leger. Het klopt dat de work-out soms lekker uitdagend pittig is, maar verder gaat het er, mede door de enthousiaste Personal Trainers, juist positief aan toe. Door hun scholing en ervaring weten ze hoe ze jou kunnen stimuleren en begeleiden om het beste uit jezelf en de trainingen te halen. Samen met andere sportievelingen werk je aan je conditie en kracht. Dit doe je met een mix van verschillende oefeningen waarin je je héle lichaam traint. De oefeningen zijn een combinatie van conditie en kracht. Enkele ken je vast al wel: squats, lunges, jumps en planks. Hiermee krijgt je uithoudingsvermogen een boost, en krijg je ook sterkere spieren. Bang om te zijn dat je zo’n bonkig, opgepompt lijf krijgt hoef je niet te zijn: je krijgt juist een fit en gezond lijf! Omdat er tijdens de training gebruik gemaakt van attributen van buiten (zoals bankjes, grasvelden en hoge stoepranden) en de trainers ook van alles meenemen, hoef jij niet allerlei dingen aan te schaffen om te kunnen sporten. Het énige wat je echt nodig hebt, is een paar sportschoenen en een sportoutfit die geschikt zijn voor buiten. Verder zijn de trainingen ook een perfect moment om weer met je beste vriendin, dochter, buurvrouw of schoonzus bij te kletsen (al wordt er natuurlijk vooral hard getraind). Neem dus gerust gezellig iemand mee! Tot slot: je humeur en weerstand krijgen ook een opkikker van die trainingen in de buitenlucht. En ja, óók als het buiten miezert en koud is!

  Tips voor tijdens je eerste training

  – Neem een flesje water mee. Misschien ben je het wel gewend om een uurtje te wandelen of joggen buiten. Omdat de bootcamp soms best inspannend kunnen zijn, heb je water nodig.

  – Je geeft je motivatie een extra kickstart door jezelf een mooi sportsetje te geven. Deze moet natuurlijk wel gezien worden! Hierbij nog een extra tip: kijk of de stof van je sportbroek dik genoeg is en doe de ‘squat’-check. Sommige broeken schijnen namelijk door als je deze oefening doet, en dat wil je natuurlijk niet hebben!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply