Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw kind centraal
  Rate this post

  Ik heb me als fotograaf toegelegd op het ­fotograferen van kinderen, baby’s en families. Dat vind ik het allerleukste om te doen.

  Voor mij is een foto geslaagd wanneer het karakter van het kind zichtbaar is: stoer, vrolijk, boos, verdrietig, dromerig, schattig, geconcentreerd… Daarom wordt de reportage bij jou thuis gemaakt (of op locatie) en niet in een studio. In de eigen omgeving voelt een kind zich vertrouwd. Ik werk ­zoveel mogelijk met daglicht (ook binnen). Natuurlijk zijn vader, moeder, opa en oma welkom op de foto.

  Een fotoreportage bij je thuis is comfortabel en exclusief. Of het nou om een fotoreportage van je pasgeboren baby of om kinderfotografie gaat: ik neem de tijd die nodig is, zodat de sfeer ontspannen is en de foto’s zo mooi mogelijk. Tijdens een standaard reportage is er tijd voor spontane foto’s, portretfoto’s, foto’s van kinderen samen of het gezin. Een fotoreportage bij je thuis levert niet alleen mooie foto’s op, maar is ook gezellig en leuk!

  Ik woon in Breda samen met mijn partner en heb een dochter. Ik fotografeer sinds ik 8 jaar oud ben en heb twee kunstopleidingen op HBO-niveau afgerond (in Frankrijk en in Nederland). Naast fotograferen ben ik beeldend kunstenaar en docente. Voordat ik besloot professioneel te gaan fotograferen, was ik werkzaam als textielontwerpster en styliste.

  Foto-painting
  Nog steeds ben ik gefascineerd door materiaal, kleur, stijl en ontwerp. Het is terug te zien in mijn foto-paintings als ik foto’s uit mijn reportages met andere foto’s meng. Ik verplaats de kinderen in een droomwereld of sprookjesverhaal.
  Heb je ooit gedroomd van een bijzonder kunstwerk waar je kinderen (en eventueel jezelf) de hoofdacteurs zijn? Met de foto’s van je reportage, gecombineerd met andere omgevingsfoto’s en tekeningen, maak ik een tafereel waar je kind in een droomwereld of sprookjesverhaal wordt verplaatst. Dat noem ik een ‘foto-painting’, omdat het kunstwerk ontstaat uit een mix van foto en schilderij. Je kunt het laten afdrukken op alle supports, zoals canvas-doek en alu-dibond, maar je kunt de foto-painting ook als kaart gebruiken (kerstkaart, uitnodiging enzovoort). Je kunt je door mijn bestaande foto-painting laten inspireren, maar ook je eigen ideeën en thema aangeven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply