Rate this post
 • Jouw krullen onder controle!
  Rate this post

  De ene dag heb je prachtige, veerkrachtige krullen en de andere dag zijn ze vormloos en pluizig. Zitten ze een keertje goed, dan zijn ze vaak na een paar uur uitgezakt. De meeste vrouwen hebben een echte haat-liefde relatie met hun krullen. En kappers lijken net zo min overweg te kunnen met je bos krullen. Mega frustrerend, allemaal.

  Waarschijnlijk heb je alles al geprobeerd. Van styling gels tot mousses en van stijltang tot föhnborstel. Wat werkt nu wél om jouw krullen echt tot hun recht te laten komen?

  Pick je producten
  De goede producten kiezen kan een hele uitdaging zijn. Er zijn talloze producten beschikbaar in verschillende prijsklasses. Het is eerst belangrijk dat je bepaald welke dichtheid en dikte je hebt. Als je je haar goed tussen je vingers voelt, heb je dik haar. Je krultype omschrijft hoe strak je krul is. Ook is de elasticiteit van je haar belangrijk. Merk je dat je haar ver oprekt, dan is het belangrijk om producten met proteïne uit te zoeken. Dit zijn allemaal dingen die invloed kunnen hebben op welke producten het beste voor jou werken. Belangrijk dus, om je hierin te verdiepen of een kapper om hulp te vragen.

  De borstel erdoor
  Borstels kunnen je krullen goed verpesten. Zeker als je je haar droog borstelt, vergroot je hiermee de kans dat je haar afbreekt en gaat pluizen. Het beste is om je haar te kammen onder de douche nadat je de conditioner hebt uitgespoeld, zodat je haar nog kletsnat is. Gebruik dan een kam met brede tanden en sla een microvezel handdoek om je haar om vervolgens het overtollige vocht op te nemen. Wil je een wat strakkere krul, dan is de Denman Brush ideaal. Deze heeft fijnere tanden en verdeelt het krullen product goed door je haar heen om een volle glanzende krul te krijgen. Het haar ietsje los schudden en laten drogen aan de lucht of rustig drogen met een diffuser. Daarna niet meer kammen of borstelen.

  Stylen
  Je haar droog wrijven is ten strengste verboden! Als je uit de douche stapt, kun je je haar droog kneden met een microvezel handdoek of een t-shirt. Gewone handdoeken zijn te grof voor je haar. Zodra je haar handdoekdroog is, kneed je er een stylingsproduct in. Dit kan bijvoorbeeld een gel of krullencrème zijn. Hierna kun je je haar laten drogen aan de lucht (don’t touch!) of met een diffuser droog föhnen. Zo is er bijvoorbeeld de Bellissima Diffuser. Deze is makkelijk door zijn kleine formaat en bevat een keramische laag die veel goeds doet voor je krullen.

  Zodra je haar goed droog is, ‘scrunch’ je de harde cast van de gel of krullencréme eruit en dat is het dan: jouw prachtige krullen. Voor een mooie glans kun je het beste nog wat olie over je handen verdelen en in je haar werken. Dit voorkomt dat je vingers blijven haken in je krullen en je de vorm van je haar verpest.

  Knip, knip!
  Het kan dat je netjes elke stap volgt, maar je krullen hun vorm niet houden door de dag heen of er niet uit komen te zien zoals jij zou willen. De kans bestaat dan dat jouw haar gewoon behoefte heeft aan een knipbeurt van een kapper die wél weet wat hij doet. Bij Vris Kappers gebruiken ze de Curlsys-methode om jouw haar te knippen. Jouw haar wordt in aparte bundels geknipt, waardoor jouw haar echt de ruimte krijgt om te krullen. Ook hebben ze de juiste producten om jouw haar er elke dag goed uit te laten zien.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply